Magnus Heunicke er oprindeligt uddannet journalist. Han har været sundhedsminister siden 27. juni 2019. Tidligere har han også været transportminister i Helle Thorning-Schmidts regering. Foto: Steen Brogaar

Heunicke får hug for covid-kommunikation

Sundhedsministerens covid-19-kommunikation kunne være bedre, mener to professorer.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) får  kritik for at tale i floskler i stedet for at sige tingene ligeud i forbindelse med indførelsen af de nye restriktioner mod den stigende smitte. Det skriver DR.

Det er især brugen af sætningen om at huske "de gode vaner," der får nogle hug med på vejen af to professorrer i henholdsvis smittepsykologi og sundhedspædagogik.

- Vi ved, at sådan nogle hurra-ord eller floskler er ret gode til at aktivere følelser, men de driver ikke handling i sig selv. Det, der driver handling, er præcis viden om, hvad du skal gøre, siger Michael Bang Petersen, der er professor i smittepsykologi på Aarhus Universitet, til

Han får opbakning fra Karen Wistoft, der er professor i sundhedspædagogik ved Danmarks Pædagogiske Universitet.

- Kommunikation om coronasmitte, som udelukkende behæftes med følelser og moral, virker ikke på den lange bane. Man kommer ikke til at ændre adfærd, ved at nogle løfter pegefingeren. Det hjælper ingenting, siger hun til DR.

Indførelsen af de nye restriktioner gælder foreløbigt fra den 8. september til mandag den 22. september.

De nye restriktioner blev iværksat på baggrund af et stigende smittetal og et stigende kontakttal, der er steget fra 0,9 til 1,5. 

Det betyder, at 10 smittede personer i gennemsnit smitter 15 personer.

 

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også