HK-formand til Region Sjælland: Ny revisionsaftale skal rette op på tillid og troværdighed

Region Sjælland oplyste i forleden, at de har valgt, at fortsætte med samme selskab, som allerede i en årrække har stået for deres revision, til trods for den såkaldte ATEA-sag. En nyhed HK Kommunal Sjælland modtog med en vis skepsis.

HK Kommunal Sjælland har været meget opmærksomme på den stigende følelse af utryghed blandt medarbejderne, der fulgte i kølvandet på ATEA-sagen, som havde sin opstart i juni 2015.

En utryghed forsaget af mærkbare ændringer i medarbejdernes hverdag herunder: inddragelse af kompetencefriheder hos ansatte, ændring af arbejdsgange samt en oplevelse af en spirende mistillid til medarbejderne. Politiundersøgelsen i forbindelse med ATEA-sagen påviste derudover en del kritisable forhold både internt, men også hos det eksterne revisionsfirma. 


Det er derfor med et løftet øjenbryn, at HK Kommunal Sjælland og vores lokale tillidsrepræsentanter, læste om beslutningen og baggrunden for valget. Et revisionsfirma, som i forbindelse med ATEA-sagen blev kritiseret for ikke at have påpeget kritiske forhold og det mangelfulde ledelsestilsyn især i IT afdelingen.

LÆS OGSÅ: BDO vinder Sjælland trods Atea-skandalen

Håber på inddragelse

Vi stiller ikke spørgsmålstegn ved udbudsrunden/processen eller de afgivne og valgte tilbud. Men med alle de skår, der efter ATEA-sagen skal klinkes, håber vi dog i Kommunal Sjælland, at der også er indtænkt, hvordan tilliden, troværdigheden og samarbejdet imellem parterne genopbygges. Vi ser også gerne, at de lokale folk ude på arbejdspladserne bliver en del af dette tillidsskabende arbejde.

Region Sjælland lægger vægt på, at beslutningen er truffet ud fra bedste tilbud og pris, mest gennemarbejdet revisionsplan samt at revionsselskabet stiller med nyt hold og har lært af kritikken fra ATEA-sagen.

Vi tænker, i HK Kommunal Sjælland, at det først skal vise sig, om parterne har lært noget af kritikken fra ATEA-sagen. Revisionsopgaven er vundet på en forventning om ydelser og pris ud fra de opstillede krav, men bedste pris er sjældent et kvalitetsstempel i sig selv.

Man må formode, at troværdigheden og tilliden har lidt et knæk, og derfor havde det klædt Region Sjælland også at indtænke dette som et parameter i en aftale. 

Emneord: Region Sjælland, BDO Public, HK Kommunal, Michael Rosenberg, OPS, Offentligt privat samarbejde, OPS Avisen nr. 1
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1818 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

5 seneste job

TILMELD NYHEDSBREV

Få også tema-nyhedsbrevene:

Læs også

 • 13.05.19 Ledelse
  Politiet sigter sundhedsansatte for svigt i skandale om kræftscreening

  Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi har i dag sigtet Region Sjælland og flere ledende medarbejdere for overtrædelse af straffeloven og autorisationsloven i forbindelse med mulig mangelfuld håndtering af patienter, som var henvist til undersøgelser på Ringsted sygehus på mistanke om brystkræft.

 • 03.05.19 Sundhed
  Tryggere vej fra sygehus til eget hjem

  En sygeplejerske fra Lejre Kommune får nu sin faste gang på Holbæk Sygehus. Her skal hun samarbejde med indlagte borgere fra Lejre Kommune, deres pårørende og sygehusets personale. Målet er at gøre det tryggere at vende hjem efter indlæggelsen.

 • 10.12.18 Politik
  Nu skal Danmark markedsføres som life science nation

  Regeringen bevilger i alt 7 millioner kroner til markedsføringen af Danmark. Det skal styrke eksporten og tiltrække investeringer fra medicoindustrien, og pengene bliver administreret i et offentligt-privat samarbejde.

 • 27.11.18 Sundhed
  To private firmaer skal vaske for sygehusene i Region Syddanmark

  De Forenede Dampvaskerier og Berendsen Textil Service skal fremover stå for vask af uniformer, patienttøj, linned og dyner på alle Region Syddanmarks sygehuse.

 • 30.10.18 Politik
  Efter flere forsøg: Nyt råd skal fremme OPS

  Et nyt råd skal komme med anbefalinger og løsningsforslag til bedre offentlige udbud og fremme konkurrencen om de offentlige opgaver. Derfor nedsætter erhvervsminister Rasmus Jarlov i dag Forum for Udbud. Se medlemmerne og kommissorie her.