Foto: Shutterstock

Højt smittetal: Kommune lukker butikker ned igen

Nu må de forretningsdrivende igen låse gadedøren.

Erhvervsminsteriet fortæller nu, at udsalgsvarebutikkerne i Ishøj skal holde lukket fra torsdag i denne uge. 

"På grund af for høje smittetal i Ishøj Kommune bliver udvalgsvarebutikker i kommunen nu pålagt at holde lukket, indtil coronasmitten igen er under kontrol. Det sker som følge af den nye model for lokale nedlukninger, som Folketinget er blevet enige om," skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse. 

Udviklingen i coronasmitten og udrulningen af vaccinationer i Danmark går den rigtige vej, og det betyder, at Danmark skridt for skridt bevæger sig mod en mere normal hverdag. For at gøre en national genåbning muligt har et flertal i Folketinget besluttet at indføre automatiske lokale nedlukninger i de kommuner, hvor smitten er for høj, indtil smittetallene igen er under kontrol.

Dette træder i kraft

Epidemiudvalget i Folketinget følger den automatiske model for lokale nedlukninger, som led i udmøntningen af Rammeaftale om plan for genåbning, det betyder blandt andet, at fra torsdag d. 15 april lukkes ned for bl.a. alle udvalgsvarebutikker i Ishøj Kommune. Nedlukningen omfatter ikke dagligvarebutikker, apoteker og forretninger med medicinsk udstyr.  

Nedlukningen sker på baggrund af at incidenstallet i Ishøj kommune ligger over grænsen på 200 tilfælde pr. 100.000 indbygger. 

Følgende træder i kraft i Ishøj Kommune torsdag d. 15. april:

 • Lukning af udvalgsvarebutikker i kommunen
 • Lukning af forlystelsesparker mv. i kommunen
 • Private arbejdsgivere opfordres til at lade medarbejdere arbejde hjemmefra så vidt muligt

Derudover vil liberale serviceerhverv, indkøbscentre, arkader, basarer og stormagasiner i kommunen også fortsat være lukkede.

Når Ishøj kommune i syv dage i træk er under en testkorrigeret incidens på 200 smittede, ophæves nedlukningen.

Kriterierne for nedlukning er anbefalet af Statens Serum Institut. Kriterierne er vurderet ud fra den aktuelle smittesituation og vil løbende blive vurderet og justeret efter behov på baggrund af erfaringer og epidemiens udvikling.

For at skabe gennemsigtighed og forudsigelighed for blandt andet erhvervslivet bliver data for incidensniveauet i kommunerne offentliggjort på Statens Serum Instituts hjemmeside på hverdage omkring kl. 14. Dermed kan lokale erhvervsdrivende løbende holde øje med, om der er risiko for lokal nedlukning i deres kommune, eller hvor langt man er fra at kunne genåbne det lokale erhvervsliv efter en nedlukning.

Stadig mulighed for at kompensationer

Det er stadig muligt for alle virksomheder, der er ramt på omsætningen på grund af corona at søge hjælp fra kompensationsordningerne. De virksomheder, der er tvangslukket, kan få op til 100 pct. af deres faste omkostninger dækket af ordningerne.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.