Hurtigere behandling af byggesager

Struer Kommune har skåret mere end tre uger af sagsbehandlingstiden for byggesager i løbet af det seneste år

Igennem det seneste år har Struer Kommune haft fokus på at behandle byggesager hurtigere. Det er sket med nye arbejdsgange og en ekstra medarbejder i Plan og Miljøafdelingen, der behandler byggesagerne.

Den seneste opgørelse viser, at sagsbehandlingstiden i gennemsnit er faldet fra ti uger i 2014 til syv uger i 2015 og er fortsat på vej ned. I det sidste halvår af 2015 har den gennemsnitlige sagsbehandlingstid været helt nede på seks uger.

Læs også: Hedensted indfører gratis byggesagsbehandling

- Nu ser vi effekterne af de tiltag, vi har gjort for at få kortere sagsbehandlingstid, og jeg er meget tilfreds med, at både private og virksomheder kan få hurtigere tilladelse til at gå i gang med deres byggerier, siger Per Jakobsen, der er formand for teknik-og miljøudvalget i Struer Kommune.

Sådan får du bedre sagsbehandling

Læs anbefalinger til bedre offentlig sagsbehandling her.

Det handler om at insistere på de nødvendige informationer. 

Siden sidste år har borgerne skulle sende deres ansøgning digitalt. Samtidig er man gået fra en fast takst for behandling over til betaling for de timer, der er brugt på sagen. Det har gjort, at borgerne er blevet bedre til at sende de nødvendige oplysninger, når de søger, for jo bedre oplysningerne er, jo billigere bliver byggetilladelsen.

Der er dog fortsat behov for at bede om flere oplysninger i en del af sagerne. Det lægger typisk fire uger på sagsbehandlingstiden, når kommunen skal tilbage til borgerne for at bede om flere informationer.

- Vi har ikke mulighed for at gøre det ret meget hurtigere, end vi gør nu. Byggesagsbehandling er en kompliceret proces, hvor vi skal kontrollere, at lovgivning på plan-, bygge- og miljøområdet er overholdt. Ofte skal der også køres nabohøringsforløb, der tager tid. Vi kan se på tallene, at de uproblematiske sager, hvor vi får de nødvendige oplysninger, bliver løst hurtigt og nemt, mens det fortsat er nødvendigt at efterspørge supplerende materiale i en del sager. Hvis sagsbehandlingstiderne skal længere ned, så er det selve ansøgningerne, der skal blive bedre, siger plan- og miljøchef Torben Mølgaard.

 
Emneord: Byggesager, Byggesagsbehandling, Sagsbehandlingstid, Bedre Offentlig Sagsbehandling, Struer Kommune
Struer Kommune på DenOffentlige.dk Struer Kommune
Aktivitet: Artikler: 26 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 31.05.16 Ledelse
  Samlet forsinkelse på over 10 år: Roskilde klager over styrelse

  626 uger. Så længe har Arbejdsskadestyrelsen foreløbig overskredet sagsbehandlingstiden for femten borgere i Roskilde Kommune. Det koster millioner og usikkerhed hos borgerne, og nu vil kommunen ikke finde sig i det længere. Ifølge kommunen er det en generel problemstilling over hele landet.

 • 30.03.16 Velfærd
  Sådan vil Struer videre efter nej til sammenlægning

  Siden borgerne gav klar besked om selvstændighed har Struer forberedt flere strategiske indsatser, som skal bidrage til at sikre og udvikle kommunen i samspillet mellem en stærk organisation, et visionært byråd og de engagerede borgere, virksomheder og institutioner, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

 • 08.12.15 Politik
  Fusion afvist af vælgerne i Struer Kommune

  Et flertal i Struer Kommune har sagt nej til en sammenlægning med Holstebro Kommune og dermed bliver det politiske forslag om kommunesammenlægning ikke til virkelighed.

 • 23.11.15 Infrastruktur
  Regeringen gør det lettere at bygge i Danmark

  Regeringen vil med vækstpakken fjerne en række byrder for byggevirksomheder i Danmark. Med initiativerne baner regeringen vejen for enklere brandregulering, mere effektiv byggesagsbehandling og sikrer lavere omkostninger ved udlejningsbyggeri.

 • 28.09.15 Politik
  Kommunefusion: Aftalegrundlag på plads

  Holstebro Kommune og Struer Kommune er klar med et fælles aftalegrundlag forud for en eventuel folkeafstemning om kommunesammenlægning. Læs aftalegrundlaget her.