Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4 fejl, der kan blive dyre, når du pynter juletræ

Hus og have

04/12/2023 14:25

J. Bøgen

Har du styr på sikkerheden?

At sætte juletræet op er et elsket ritual for mange af os – men den tilsyneladende harmløse tradition kan ende med at ødelægge din økonomi og endda bringe dit liv i fare.

Det skriver Mirror.

Bolig- og ejendomseksperter hos MyJobQuote har delt fire enkle råd til at sikre, at dit juletræ ikke tømmer banken og fuldstændig ødelægger den store dag.

"Det er glædeligt at dekorere til jul, men en simpel fejl kan føre til betydelige - og dyre - skader," forklarede virksomheden. "Ved at være opmærksom på potentielle problemer kan du prioritere sikkerhed og planlægning, før du pynter hallerne i år."

At vælge et stort juletræ

Større er ikke altid bedre, når det kommer til juletræer, og du vil måske vælge et mindre midtpunkt i år for at spare dig for et par øre.

Dette skyldes, at det gennemsnitlige juletræ på 180 cm kan veje mere end 45 kilo, hvilket kan beskadige dine tæpper eller trægulve.

For at forhindre dette, bør du sørge for, at dit træ er placeret på en bred base, så dets vægt er jævnt fordelt. Placering af et tæppe eller en beskyttende måtte nedenunder kan yderligere forhindre enhver skade.

Hvis du får øje på svage mærker efter træet er taget ned - bør en simpel renseopløsning af eddike og vand løfte dem. Men hvis der er forårsaget væsentlig skade - kan de nuværende omkostninger til reparation af trægulve overstige 500 kroner for 2m². Det er endnu dyrere for tæppereparationer, som i gennemsnit koster 560 kroner.

Placer dem for tæt på brændbare genstande

På trods af deres flotte udseende har juletræer en alvorlig risiko for brand.

Hold dem altid væk (mindst tre fod) fra almindelige varmekilder som radiatorer, varmeapparater og tændte stearinlys.

Eksperter advarer om, at selv den mindste temperaturstigning kan fremskynde træets tørreproces, hvilket øger risikoen for brand.

Har for mange lys

Nogle gange virker less-is-more-tilgangen. Når det kommer til at pryde dit træ med lys er det også et godt råd.

Overbelastning af dine strømkilder og stikkontakter kan have farlige konsekvenser.

Hvis kredsløbet er belastet af for mange enheder, der dræner energi - kan det overophedes og starte en elektrisk brand.

Det samme gælder for 'daisy chaining' forlængerledninger - hvor en forlænger sættes i en anden for at øge antallet af tilgængelige strømstik, der er forbundet til en strømkilde.

At vælge den forkerte slags lys

Vælg altid LED'er, når du dekorerer dit træ. Halogenlys - som er almindeligt brugt i juledekorationer - har evnen til at blive varme hurtigt.

Igen kan dette fremskynde udtørringsprocessen af ​​dit træ hvilket kan føre til brand.

Halogenlys kan også påvirke nærliggende overflader, når de er overophedede - hvilket udgør en yderligere brandrisiko for brandfarlige omgivelser.

Mest Læste

Annonce