Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Du bruger ikke S-mønsteret og 6 andre rengøringsfejl, der ødelægger dit hårde arbejde

Hus og have

26/06/2024 16:34

J. Bøgen

Er der nogle af tingene, du har en tendens til at gøre?

Måske ved du, at det er sandt om dig selv, eller måske har en, der er tæt på dig, påpeget det på en mindre venlig måde, men langt de fleste af os har en dårlig rengøringsvane eller to, eller måske ti.

Derfor er denne artikel så vigtig, fordi vi så ofte taler om at skabe gode rengøringsvaner, men vi følger ikke altid op.

Nå, det er dagen i dag, hvor vi tager alle de støvede, dårlige rengøringsvaner ud af skabet og går i gang med at gøre vores rengøringsrutiner bedre og mere effektive!

Du læser ikke instruktionerne

Der er mange regler og regler, som virksomheder skal overholde, når de udgiver et rengøringsmiddel. Plus, de vil sikre sig, at når du modtager det, bruger du det på den måde, som de havde til hensigt.

Maskiner og rengøringsmidler er testet for visse former for brug, og virksomheder sørger for, at du ved det, så de ikke er ansvarlige, hvis du bruger deres produkt forkert og ødelægger noget.

Hvis du har fået et nyt rengøringsmiddel eller noget, du er en smule ukendt med, er det værd at vende pakken om og læse instruktionerne omhyggeligt. Det er altid bedst at forstå, hvor og hvordan man bruger det, så du ikke risikerer at ødelægge overflader, tøj eller stoffer.

Hvis du gør dette, får du også bedre rengøringsresultater, da du ender med at bruge produktet korrekt og får renere ting!

Du bruger for meget

Du tænker måske, at det er en god idé at bruge mere af et rengøringsmiddel, især hvis der er en super snavset overflade, eller hvis du har virkelig snavset tøj, men det er ikke altid tilfældet.

Faktisk vil brug af for meget rengøringsmiddel eller sæbe ofte efterlade dig med en meget længere rengøringsproces, da du nu ikke kun skal rense snavs eller snavs af, men du skal også vaske den klæbrige og skumme sæbe ud.

Så når du rengør noget, uanset om det er vasketøj eller rengøring af dine gulve eller en overflade, skal du altid huske at bruge mindst muligt, mens du stadig får arbejdet gjort.

Du bruger snavsede redskaber

Du kan ikke rense en overflade med noget, der er snavset. Det vil ikke bare få overfladen til at se fysisk snavset ud, men du vil faktisk tage snavset fra rengøringsredskabet og sprede det alle andre steder.

Hvis du, for eksempel, bruger en snavset moppe på et gulv, vil du aldrig få et rent gulv. I stedet vil du genaflejre bakterier overalt.

Det, du skal gøre her, er at sørge for, at dine redskaber, mopper, klude og andet er rene og klar til brug. Start altid med rene redskaber, og så er du er allerede halvvejs til et rent rum!

Du glemmer 'tørafstøvning'

Når du afstøver en overflade, skal du huske på, at støv er som en lille opblanding af alle mulige ting som stof, hud, hår og snavs. Så brug altid en tør klud eller støvsuger til disse overflader. Hvis støvet bliver vådt, bliver det til en stribet pasta, der er svær at rydde op.

En fejl, mange begår, er at sprøjte rengøringsmiddel på en støvet overflade, før du fjerner alt støvet. Husk at tørre støv først og derefter rengøre.

Du udsætter det

Hvis der er en rengøringsopgave, du skal udføre, er det rigtig vigtigt, at du gør det nu i stedet for senere.

Find en måde at planlægge det i din dag, og overhold derefter denne forpligtelse. Dette er den bedste måde at sikre sig, at tingene rent faktisk sker.

Det er ligesom arbejde. Hvis du har et møde, eller hvis du har noget vigtigt at lave eller en deadline, så sæt den ting ind i din tidsplan. Det er det samme med rengøring.

Hvis du behandler rengøring med samme mængde respekt, som du ville behandle andre opgaver, såsom arbejdsrelaterede eller andre familie- eller venneforpligtelser, så vil du opdage, at du får gjort mere rent.

Du er for utålmodig

"Forbehandling" er en ting, du bør få ind under huden i forhold til ordentlig rengøring.

Ofte begår folk den fejl, at de sprøjter et produkt på en overflade for så at tørre det af sekunder senere.

Tålmodighed er nøglen her, især hvis du bruger et desinfektions- eller affedtningsmiddel. Fordel produktet og lad det trænge ind og desinficere, før du tørrer det af.

Du bruger ikke S-mønsteret

Medmindre du polerer et køretøj, bør du vænne dig af med at tørre af i cirkulere bevægelser. Hvis du bruger S-mønsteret i stedet, vil du opdage, at du får renere overflader og meget bedre resultater.

Start på den ene side af overfladen, før kluden/støvekosten/hvad end du bruger over til den anden side og derefter tilbage, og sørg for aldrig at tørre over den samme del to gange.

På den måde aflejrer du aldrig snavs på overfladen, og slutresultatet bliver en frisk og ren overflade.

Kilde: CleanMySpace

Mest Læste

Annonce