Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Eddike og 2 andre måder, du kan bekæmpe myrer uden kemikalier

Hus og have

03/03/2024 07:14

J. Bøgen

Det behøver ikke være svært!

Når temperaturen stiger, bliver myrer mere aktive, når de søger efter mad. Det er også i de varmere måneder, at myrer formerer sig, hvilket kan føre til en stigning i antallet af myrer.

Foråret er lige om hjørnet, og det betyder, at dagene langsomt bliver længere, lysere og varmere. Selvom dette er gode nyheder for vores haver, betyder det varmere vejr også, at myrer snart bliver mere aktive.

Myrer kan forårsage en masse problemer i vores huse, når de trænger ind i skabe, mad og endda køleskabe og frysere.

At få fjernet myrer professionelt kan koste op til 2.000 kr. hver gang, hvilket er utroligt dyrt i betragtning af, hvor små de er.

Med dette i tankerne har Chris Hutton, en opbevaringsekspert og ejer af Adams Selfstore, delt, hvordan man humant fjerner skadedyrene fra hjemmene.

Eddike

Eddike er en fantastisk rengøringshjælp og kan bruges til at fjerne kalk og pudse vinduer. Opløsningen kan også bruges til at afskrække skadedyr som myrer.

Chris forklarede, hvordan man bruger hvid eddike til at afskrække myrer.

Han sagde: "Spray en opløsning af lige dele eddike og vand omkring indgangssteder, myrestier og kendte angrebsområder. Dette forstyrrer deres duftspor og afholder myrer fra at vende tilbage."

Æteriske olier

Visse æteriske olier, såsom pebermynte, tea tree og citrusolier, er "naturlige myreafvisende midler", ifølge Chris.

I stedet for at bruge de æteriske olier i koncentreret form, foreslog eksperten at blande dem med vand.

Du skal blot blande et par dråber af disse olier med vand og sprøjte opløsningen rundt i dit hjem for at afskrække myrer. Sørg for at sprøjte dørkarme, omkring døre, vinduer og ventilationsåbninger, hvor der er størst sandsynlighed for, at myrer kommer ind.

Kanel

Kanel er et køkkenskabskrydderi, der ofte bruges i bagning og madlavning. Men vidste du, at det også kan bruges til at afskrække skadedyr?

Drysning af kanel i pulverform på eller omkring myrestier kan forstyrre deres duftstier, hvilket kan forhindre dem i at komme ind i dit hjem.

Kanel er en sikker, ikke-giftig metode til at afskrække myrer, der ovenikøbet er meget billig.

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce