Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Er din have blevet et toilet for katte? Sådan stopper du det

Hus og have

10/07/2024 15:12

J. Bøgen

Det kan hurtigt ødelægge både blomsterbede og græsplæne, når de pelsede kræ vælger at forsørge på din grund.

Det er ikke alle, der har et positivt forhold til katte i haven, og mange, der bor i by- eller forstadsområder, og som ikke er katteejere, betragter det som en plage, når en pelset ven kigger forbi ens uderum og vælger at udnævne blomsterbedet til en foreløbig kattebakke.

Der er mange kommercielle produkter tilgængelige, som afskrækker katte, men de er ikke så effektive, som producenterne vil have dig til at tro, skriver Express.

Nogle er også meget giftige for børn og dyr og indeholder pesticider, der kan påvirke jord- og plantekvaliteten.

Men der ER løsninger, når det gælder om at holde kattene væk fra haven, og en af dem har du endda et uudtømmeligt lager af.

Lugte afskrækker

Stærkt lugtende stoffer, som katte ikke kan lide, anbefales ofte, heriblandt citrusskaller, kaffegrums, chilipulver og peber, men disse skal typisk genopfyldes med få dages mellemrum, især efter regn.

Et mere usædvanligt forslag er urin, som mange forklarede på fru Hinchs rengøringsgruppe på Facebook.

Jayne Blockley skrev: "Fortyndet menneskeurin (ja det lyder forfærdeligt), men det virker også til at [afskrække] grævlinge og ræve ...."

Sammy Searle sluttede sig til det forslag: "Få en dreng uanset alder til at tisse rundt i haven, de (kattene, red.) hader det."

Paul tilføjede: "Hørte en dejlig historie om en, der havde et lignende problem. Han havde en ven, der arbejdede i den lokale zoologiske have og formåede at opsamle noget af spildvæsken fra burene til de store kattedyr. Fordelte det rundt i haven og havde aldrig problemet med kattene igen! Ved ikke om det er sandt, men man ved aldrig!!!”

Duften af ​​hundeurin siges også at være lige så effektiv til at afskrække katte fra haver.

Hvis du ikke lige har lyst til den metode ...

Katte har følsomme poter, så det er afskrækkende at gøre jorden ubehagelig for dem.

Den mest effektive metode til at forhindre katte i at bruge blomsterbedene som kattebakke er at sætte hegn op om hvert bed, men det tager tid og penge.

En anden fremgangsmåde er at placere genstande med spidser - som små pinde - i blomsterbedet, men katte er ekstremt gode til at navigere forhindringer.

Afpuds fra spidse planter som roser eller tjørn fungerer også godt, da det gør det ubehageligt for en kat at grave.

Når det kommer til at dække blomsterbede, skal du ikke bruge barkflis, da skadedyrshjemmesiden Pests Banned fortæller, at det "ligner meget affald og giver katte den perfekte plads og mulighed for at komme af med urin og afføring. Derudover er det ret nemt for katte at tisse i barkflis."

I stedet er skiferflis "større end barkflis og mere spidst".

"Derfor er det en ganske ubehagelig oplevelse at stå på skiferfliserne og tisse, så katte undgår at gøre det."

Mest Læste

Annonce