Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Et effektivt og billigt ukrudtsmiddel - og du har det allerede i hjemmet

Hus og have

24/05/2023 15:22

J. Bøgen

Det gælder bare om at blande tingene!
OBS: Efter udgivelsen af denne artikel er redaktionen blevet opmærksom på, at det er ulovligt at bruge hjemmelavede ukrudtsmidler i Danmark. Du kan læse hvorfor i artiklen her.
Vi lader artiklen her forblive publiceret et stykke tid med denne disclaimer, så læsere af denne artikel også bliver oplyst om det.
Redaktionen beklager fejlen.

Ukrudtsmiddel kan hurtigt blive en bekostelig affære.

Heldigvis findes der et gør-det-selv ukrudtsmiddel, som du let kan tage i brug for at holde ukrudt væk.

Vidundermidlet

En kvinde har delt sin opdagelse på en Facebookgruppe, hvor hun forklarede sin oplevelse og gav instruktionerne til at lave sin egen ukrudtsbekæmper derhjemme med kun en liter hvid eddike og en håndfuld husholdningsartikler.

Kvinden fortalte: "Min mor talte om ukrudtet, der voksede op mellem pladerne på hendes indkørsel og sti," og tilføjede: "Jeg kunne ikke sove den anden nat, så begyndte at google i et væk. Faldt over en hjemmeside, der beskriver, hvordan du laver din egen ukrudtsbekæmper derhjemme. Købte eddiken, og jeg havde allerede resten af ​​de nødvendige ingredienser."

Sådan blander du det

"10 kr. var alt, hvad det kostede, og efter at have brugt det i søndags. Det er den bedste ukrudtsbekæmper nogensinde Håber dette hjælper nogen."

Hun uddybte og sagde, at det eneste, hun skulle gøre, var at blande eddiken med tre store skeer salt, tre store skeer opvaskemiddel og hælde det i en sprayflaske. Derefter er det bare at gå i krig med ukrudtet.

Andre amatørgartnere støttede morens påstand om, at ukrudtsløsningen virker. Fx sagde en: "Efter at have klippet bladene ned, brugte jeg lignende på ved bendrødder, der voksede i en stenmur, og de vendte ikke tilbage."

Dog kommer vi også med en reminder. Hvid eddike indeholder masser af syre. Det gør den til en fantastisk ukrudtsdræber, men når det kommer til at bruge dette i haven, bør gartnere være forsigtige med det omkring planter, da det øjeblikkeligt kan ødelægge dem.

Mest Læste

Annonce