Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Har du ingen have? 4 indendørsplanter, der er lette at holde

Hus og have

13/04/2024 12:36

J. Bøgen

Du behøver ikke have grønne fingre for at kunne holde dem i live!

"Vi ved, at vi får gavn af renere luft, mindre stress og øget kreativitet ind i vores liv ved at omgive os planter. Desværre kræver visse husplanter meget kærlig pleje, hvilket kan være svært at gøre for nogle. Derfor er det oplagt at købe indendørs planter, som er næsten vedligeholdelsefri. På den måde kan du få grønne fingre uden besværet."

Sådan lyder det fra Neil Mclaren fra vaping.com. Han har gjort det til sin livsmission at forhindre nogle af verdens mest undgåelige problemer, og indeklima er et af de emner.

I den forbindelse deler han sine forslag til fem indendørsplanter, som ikke kræver særligt meget vedligehold, og som passer i enhver indretning.

Husløg og væddeløber

Den almindelige husløg er en livlig, tæppedannende stedsegrøn med klaser af fyldige rosetter, der kan blive op til 10 cm i bredden. De trives i fuld sol og giver løv hele året rundt, og de blomstrer om sommeren.

Den ideelle temperatur for en almindelig husløg er mellem 18C og 24C.

Eksperten anbefalede også en væddeløbere, der kan leve i årevis uden for meget pleje. Disse planter elsker lys, men indirekte sollys og behøver kun vanding, når de øverste fem centimeter jord føles tørre at røre ved.

Derudover er de gode for enhver med pelsede venner, da de betragtes som ikke-giftige for kæledyr.

Guldranker og fredsliljer

Guldranker er smukke slyngplanter med hjerteformede blade, der kan tåle svagt lys og minimal vanding. Disse bør dog holdes væk fra kæledyr, da de er giftige, hvis de indtages.

På samme måde er fredsliljer populære planter på grund af deres smukke blomster og er kendt for at kræve minimal vedligeholdelse. I stedet for rutinemæssig vanding bør ejere tjekke jorden en gang om ugen. Hvis jorden er tør, kan du vande fredsliljen, men selv let fugtig jord bør efterlades til at tørre yderligere.

Som de fleste indendørs planter har fredsliljen brug for mildt til svagt lys og er endnu mere tilbøjelig til at blomstre under sådanne forhold.

I stedet for rutinemæssig vanding bør ejere tjekke jorden ind en gang om ugen.

Hvis jorden er tør, så kan de vande fredsliljen, men selv let fugtig jord skal lades tørre yderligere ud.

Som de fleste indendørs planter nyder fredsliljen medium til lavt lys og er endnu mere tilbøjelig til at blomstre under sådanne forhold.

Ifølge eksperten har størstedelen af ​​disse stueplanter en "uendelig levetid", når de passes korrekt.

Kilde: Express.co.uk

Mest Læste

Annonce