Foto: @Pixabay / Pexels
Foto: @Pixabay / Pexels

Ikke de julegæster, man vil have forbi: Sådan holder du musene væk til vinter

Hus og have

27/11/2023 12:46

J. Bøgen

De er nuttede, bestemt, men det betyder ikke, man har lyst til at have dem som midlertidige bofæller ...

Vinteren kan bringe uønskede gæster ind i dit hjem. Mus kan være mere af et problem i de koldere sæsoner, men heldigvis er der masser af nemme måder at holde dem væk på.

At se en mus løbe over gulvet kan give dig en forskrækkelse.

Men der kunne være en grund til, at dit hjem er blevet et yndet sted for mus - og heldigvis er der nogle humanitære måder at håndtere problemet på.

Når temperaturen falder, begynder mus at bevæge sig ind i vores hjem for at finde varme.

Mus, rotter og andre gnavere kan komme gennem et hul på størrelse med en femøre, hvilket gør det meget nemt at finde et indgangspunkt til dit hjem og finde et hyggeligt sted at etablere sig.

Råd fra eksperter

Når mus først er kommet ind i dit hjem, kan det være meget svært at slippe af med dem på grund af deres høje reproduktionsrate, men det er meget vigtigt ikke at bruge gift, da du er mere tilbøjelig til at skade en elsket eller kæledyr end at håndtere invasionen.

Heldigvis har skadedyrsbekæmpelseseksperter fra CleanKi delt nogle løsninger. Og det vigtigste er at forstå, hvad gnaveren ønsker - mad, varme og sikkerhed, alt det dit hjem giver.

I et onlineindlæg delte eksperten Paul nogle tips til at holde dem ude.

Først og fremmest skal du sørge for at holde dine affaldsbeholdere forseglet, og låget skal være lukket til enhver tid. På samme måde skal du aldrig efterlade noget indeholdende mad, som f.eks. en brødkasse, åben. Hvis mus har svært ved at få fat i mad, er de mindre tilbøjelige til at blive tiltrukket af et hjem.

Paul sagde: "Gnavere elsker et gratis og let måltid. Dette vil ofte være det, der først tilskynder dem til at komme ind i dit ejendom. Hvis du holder din mad forseglet og skjult, vil de ikke blive tilskyndet."

Du bør også forsøge at holde din have pæn; det kan være meget nemt for mus at bygge rede blandt planter, blade og græs, hvilket derefter kan tilskynde dem til at gå ind i dit hjem.

Hvis du har klatrende blomster i din have, såsom klatreroser eller engelsk vedbend, så prøv at forhindre dem i at vokse nær dit hjem. Gnavere er fremragende klatrere og vil bruge planter til at få adgang til dit hus.

Forsegling af små åbninger

Endelig skal du forsøge at forsegle alle små kroge og sprækker.

Ifølge Paul kan en rotte komme ind i dit hjem gennem en revne så lille som to centimeter, og mus behøver kun et indgangspunkt på størrelse med en blyants bredde.

Kig rundt på din ejendom efter små områder, hvor gnavere muligvis kan få adgang, såsom rør eller vinduer.

Kilde: Mirror

Mest Læste

Annonce