Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Inden du finder højtryksrenseren frem: Disse 8 ting bør du aldrig gøre rent med den

Hus og have

23/06/2024 14:35

J. Bøgen

Det kan gøre langt mere skade end gavn!

Når det kommer til de tunge rengøringsopgaver rundt omkring i hjemmet, kan intet slå kraften fra en højtryksrenser. Dette praktiske værktøj vil blæse snavs, snavs og seje pletter væk på ingen tid, og alt sammen med et tryk på en knap. Og som en bonus sparer du indsatsen for manuelt arbejde!

Men selvom den kan klare de mest krævende husholdningsopgaver, er der visse ting, du aldrig bør rengøre med en højtryksrenser. Hvis du gør det, kan du ende med at beskadige eller ridse overflader og forårsage mere skade end gavn.

I værre tilfælde kan du komme til skade, hvis du ikke bruger den højtryksrenser korrekt!

Vinduer

Ruder kan nemt blive snavsede, og selvom det kan virke hurtigt at sprøjte glasset rent, så brug aldrig en højtryksrenser. Højtryksstrålen vil være for kraftig til skrøbelige glasruder og kan ridse eller endda knuse dem.

Derudover kan kraften fra vandstrålen beskadige tætningerne omkring dine vinduer, hvilket vil tillade lækager at sive ind, hvilket skaber kondens og potentielle mugproblemer. Plus, hvis du har ældre vinduesrammer, vil beskadigede tætninger få dem til at revne eller deformere.

Biler

Vi ønsker alle, at vores biler skal se lige så rene og skinnende ud, som de gjorde, da de forlod showroomet, men det kan også være tidskrævende at vaske biler.

Og selvom du kan finde visse højtryksrensere, der er egnede til at vaske køretøjer på et lavt tryk, frarådes det at rengøre biler med dette kraftfulde værktøj.

Hvis den bruges forkert, kan sprøjtekraften fra en højtryksrenser bogstaveligt talt fjerne lakken og efterlade buler eller ridser. Dette er især tilfældet, når der er små ændringer i sprøjtens vinkel fra afstanden til køretøjet.

Lysarmaturer

Hvis du har udendørs- eller solcellelamper monteret i din baghave eller på din veranda, vil disse med tiden blive snavsede. Men selvom de er designet til at modstå alt slags vejr, betyder det ikke, at du kan rengøre det med en kraftig højtryksrenser.

Den voldsomme kraft fra højtryksrenseren er nok til at flække eventuelle glasruder eller pærer i dine lamper. Hvad mere er, kan dette fjerne armaturet fuldstændigt fra dets montering, hvilket beskadiger dine smukke lys. Derudover ønsker du ikke, at noget vand skal sive ind i de interne elektriske elementer.

Malede eller plettede overflader

Uanset om det er en snavset væg, træterrasse eller udendørsmøbler, rengør aldrig malede eller plettede overflader med en højtryksrenser. Hvis du gør det, vil den kraftige spray fjerne malingen eller plette overflader, hvilket får den til at skalle, skår eller se uskøn ud.

Højtryksrensning kan også fjerne eventuelt beskyttende fugemasse, du måtte have påført dine malede overflader, såsom vandtætningsforseglere og meldugbestandige belægninger. Dette ville gøre det mere modtageligt for vandskade, vridning eller endda skimmelsvamp.

Tagrender

Selvom det kan være fristende hurtigt at sprøjte døde blade og snavs ud med en højtryksrenser, må du aldrig gøre det.

En højtryksrenser er alt for kraftig, og kan vaske den mørtel væk, der holder tagrenderne oppe.

Desuden kan højtryksspuling faktisk trække tagrenden helt af huset eller forårsage alvorlig skade på nedløbsrøret.

Murværk

Nu kan dette virke overraskende, især hvis du har en snavset murstensbeklædning - men du bør aldrig rense mursten med en højtryksrenser.

Det skyldes, at mursten er et porøst materiale, som nemt kan optage vand. Når det først absorberer for meget fugt, vil det udvide sig og derefter trække sig sammen, når det tørrer, hvilket forårsager revner i murværket.

Derudover kan højtrykssprayen slide mørtlen væk, der holder murstenene sammen. IDet gør det ikke kun sårbart over for alvorlige vejrskader, men vil efterlade dig med en ustabil og usikker struktur.

Klimaanlæg

Hvis du ønsker at vedligeholde dit klimaanlæg, skal du undgå rengøring med en højtryksrenser.

Selvom det hurtigt ville slippe af med snavs og snavs på ydersiden af ​​boksen, kan strålens kraft også bøje eller knuse de sarte metalfinner, der begrænser luftstrømmen ind i enheden.

Elmålere

Generelt er elektriske målere designet med et solidt metalhus og gennemsigtigt glas eller plastikdæksel over målerens overflade.

Højtrykket fra vaskemaskinen kan dog tvinge vand gennem sprækkerne i plastikdækslet, hvilket kan forårsage skader på det elektriske system indeni.

Dette kan ikke kun påvirke den indkommende elektricitet, men ende med at koste dig i dyre reparationer

Ting du kan rengøre med en højtryksrenser

  • Beton- og asfalterede stier

  • Indkørsler

  • Garagegulve

  • Vinylbeklædning

  • Udendørs møbler

  • Skraldespande

  • Terrasse (ufarvet)

Kilde: Toms Guide

Mest Læste

Annonce