Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kaffegrums kan udrette mirakler i haven: 4 gode råd, inden du går i gang

Hus og have

29/01/2024 14:08

J. Bøgen

Der er flere planter der kan have godt af kaffegrums, men det kan også gå galt.

Hvis du er en ivrig gartner, har du sikkert hørt rygterne om at bruge kaffegrums som organisk gødning. Et meget delt tip, som ofte går rundt på nettet på denne tid af året.

Det skriver Mirror.

Men der er noget om det. Kvælstoffet i kaffen kan hjælpe masser af planter, hvilket gartnere kan bevidne.

Men ikke alle planter vil have gavn af kaffegrums, hvilket betyder, at grønfingrede amatører risikerer at gøre mere skade end gavn, hvis de bruger hacket uden at følge instruktionerne.

Heldigvis har Angela Slater, en haveekspert hos Hayes Garden World rådgivet om, hvordan du bedst bruger kaffegrums til at nære din have. Den professionelle haveekspert bekræftede, at kaffegrums kan være god til visse planter, forudsat at den bruges korrekt.

Tjek plantens foretrukne jord

"Kaffegrums kan kun bruges på planter, der kan lide sur jord, og da kun i moderate mængder," forklarede hun og fortsatte:

"Syreelskende planter omfatter kameliaer, rhododendron, azaleaer, blåbær og blå hortensiaer, hvis du vil beholde deres dejlige blå farve."

Derfor er det vigtigt at du sørger for at tjekke hvilken jord din plante har brug for, før du tænker på at bruge kaffegrums.

Pas på med koffeinen

Koffeinen i kaffen kan dog også være skadelig.

"Koffeinen i kaffe kan være skadelig for planter, så sørg for, at du ikke bruger for meget, hvis du bruger kaffegrums så sørg for at vand jorden godt," sagde Angela og tilføjede:

"Du kan blande kaffegrumsen med vand og bruge det som flydende gødning, men sørg for, at det ikke er for stærk en opløsning."

Ekstra godt til grønne planter

Den professionelle sagde, at nitrogenet i kaffegrums er særligt godt for grønne grønne planter.

”Hvis du bruger dem omkring blomstrende planter, kan du opleve, at du får en dejlig, frodig grøn plante og ikke mange blomster. Blomster har brug for en kaliumgødning, så giv dem ikke kaffegrums, hvis de er tæt på at blomstre," advarede hun og fortsatte:

"Kaffegrums ville være bedre brugt på kompostbunken, så alle planterne får lidt, og der er mindre sandsynlighed for, at en plante får for højt kraftfoder."

Afskrækker snegle

Mens du er i gang, kan du også bruge kaffegrums til at afskrække snegle.

"Placer dem i en cirkel omkring potteplanter og sårbare planter såsom hostaer og delphiniums. Sneglene kan ikke lide at krydse den tørre, ru barriere," rådede den professionelle.

Mest Læste

Annonce