Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Klematis og 2 andre planter, du bør beskære nu for at gøre dem klar til foråret

Hus og have

12/02/2024 10:43

J. Bøgen

Det gælder om at gøre haven klar til, at vi endelig kan nyde varmen og solen!

Foråret er lige om hjørnet, hvilket betyder, at det nu er et godt tidspunkt at komme ind i haven for at begynde at beskære. En ekspert har delt de planter, der skal beskæres i februar.

Craig Wilson, medstifter, direktør og intern haveekspert hos Gardeners Dream, fortalte til Express: “Når vinterkulden sætter ind, er det tid til at tage havehandskerne på til en af ​​de mest afgørende opgaver i gartnernes kalender, beskæring."

For imens resten af ​​haven tager sig et velfortjent hvil, er dette den perfekte mulighed for at forme og forberede dine planter til det kommende forår.

Klematis

Nu er det et godt tidspunkt at beskære gruppe to klematis, som blomstrer på både nyt og gammelt træ, ifølge proffen.

Han anbefalede at sørge for at fjerne døde eller svage stængler, og samtidig skære eventuelle resterende stængler ned for at tilskynde til "robust ny vækst og blomstring".

Proffen bemærkede: "Når man har at gøre med gruppe tre klematis, er det dem, der blomstrer i sensommeren på ny vækst og kan beskæres hårdt tilbage hvert år.

"Du bør beskære dem hårdt tilbage sidst på vinteren. Det betyder at skære alle det foregående års stængler tilbage til et par stærke knopper omkring 15 cm til 30 cm over jordoverfladen, hvilket vil fremme en ny vækst og en overflod af blomster."

Roser

Haveejere bør sørge for at beskære roser i hele februar måned, samt sørge for at plante eventuelle barrodsroser.

Når du beskærer roser, skal du følge reglen for hver anden plante og fjerne alt dødt, sygt eller beskadiget træ.

Haveejere bør også beskære de resterende grene til en udadvendt knopform for at fremme vækst udad.

Craig tilføjede: "Efterfølgende skal du åbne buskens centrum ved at fjerne eventuelle indadvoksende grene. Dette vil hjælpe med at forbedre luftcirkulationen og lysindtrængning, reducere risikoen for sygdom og fremme sunde blomster."

Blåregn

Blåregn er en smuk plante, som har brug for regelmæssig beskæring for at hjælpe den med at blomstre bedre gennem hele vækstsæsonen.

Haveeksperten sagde: "Skær sideskuddene midt om vinteren ned til to eller tre knopper fra basen for at forbedre plantestrukturen og fokusere energien på dannelsen af ​​forårsblomster. Du skal derefter fjerne enhver uønsket eller overdreven vækst, især omkring vinduer og tagrender for at bevare formen og kontrollere plantens størrelse."

Mest Læste

Annonce