Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Når sneen smelter: Sådan fjerner du mos mellem fliserne på bare 15 minutter

Hus og have

03/01/2024 14:20

J. Bøgen

Så kan man gøre terrassen eller indkørslen flot til foråret!

Moss på indkørsler, terrasser eller fliser kan virke harmløs, men i våde vinterforhold bliver den glat og farlig.

Heldigvis har ekspert i belægning Daniel Scholfield, direktør ved The Expert Gate Company, delt en simpel løsning, der virker "som magi" og sandsynligvis allerede findes i dit hjem.

Det her udstyr skal du bruge

- Flydende blegemiddel (alternativt bagepulver eller eddike - vær opmærksom på, om det er tilladt at bruge dit valg, der hvor du bor!)

- Vand

- Stor spand

- Sprayflaske

- Hård børste

Sådan gør du

1. Fortynd blegemidlet

- Enhver type blegemiddel kan bruges til at dræbe mos på indkørsler, men det skal først fortyndes med vand. Det forhindrer misfarvning af din indkørsel og undgår pletter.

- En praktisk blanding er fem spiseskefulde blegemiddel til en gallon vand (ca. 3.7 liter). Bland løsningen i spanden og fyld derefter sprayflasken for nem distribution af blegemidlet.

2. Spray mosset

- Spray de mosramte områder jævnt med "mosdræberløsningen". Det sikrer, at løsningen er mest effektiv.

3. Lad virke i 15 minutter

- Lad blegemiddelløsningen virke på indkørslen i ca. 15 minutter, så "mosdræberen får tid til at virke sin magi". Undgå dog at lade løsningen sidde for længe, da det kan resultere i misfarvning af indkørslen.

4. Fjern blegemidlet

- Brug varmt vand til at fjerne alt blegemiddel fra de behandlede områder og indkørslen. Gå eventuelt over indkørslen flere gange for at sikre, at alt blegemiddel er fjernet.

- Daniel advarer: "Hvis du overser nogle pletter, kan dette negativt påvirke din indkørsel ved at forårsage misfarvning, så vær omhyggelig med dette trin."

5. Vent nogle timer

- Når blegemiddelløsningen er skyllet væk, vent da nogle timer, for at løsningen fortsætter med at virke. Der hvor din mos bliver gult, er den død.

6. Skrub mosset væk

- Brug derefter en stiv, hård børste til at skrubbe alt det døde mos væk. Dette kræver lidt arbejde, men resultaterne er det hele værd. Eksperter hævder: "Med alt mosen fjernet vil du stå tilbage med en perfekt renset indkørsel, der vil se ud som ny."

En flot og sikker indkørsel

Ved at følge disse trin kan du hurtigt og effektivt fjerne mos fra din indkørsel eller terrasse, hvilket ikke kun forbedrer udseendet, men også gør overfladen sikrere at gå på i våde forhold.

Denne billige og miljøvenlige løsning er en enkel måde at vedligeholde dit hjem på og holde det sikkert og indbydende.

Kilde: The Express

Mest Læste

Annonce