Foto: Screenshot, @smartfoxofficial / YouTube
Foto: Screenshot, @smartfoxofficial / YouTube

Professionel maler afslører: Sådan får du låget af malingsdåsen i et snuptag

Hus og have

14/04/2024 08:39

J. Bøgen

Det vil godt nok spare en for mange frustrationer i fremtiden!

Du har gjort alt klar. Gulv og møbler er dækket af med gamle aviser/malerpapir, lister og stikkontakter er dækket af med malertape, du har taget dit gamle og lasede tøj på, pensler og ruller og pakket ud - nu skal du faktisk bare hælde malingen op i malerbakken og kommer i gang.

Men her bliver hele projektet så markant mere problematisk. For hvor du nok var lykkelig for, at dåsen med maling var hermetisk lukket, da du havde den med i bilen på vej hjem fra byggemarkedet, står du nu med en helt anden udfordring - at få låget af.

For det er ikke så ligetil at åbne sådan en fætter. Hver gang du åbner dåsen, risikerer du nemlig at beskadige låget en smule. Dette kan resultere i, at låget ikke kan lukkes ordentligt, og malingen tørrer hurtigere ud.

Men der findes faktisk en løsning på dette problem, som de færreste kender til.

Det uvurderlige værktøj

I en YouTube-video demonstrerer en professionel maler et trick, der kan hjælpe dig med at åbne malingdåser uden at beskadige låget.

Hemmeligheden er en speciel malingdåseåbner. Den lille, men effektive enhed kan hjælpe dig med at åbne malingdåser nemt og uden at beskadige låget.

Som du kan se i videoen, kunne noget godt tyde på, at den lille dims er en investering værd, da den er lavet af metal og kan bruges igen og igen - så bare smid den i værktøjskassen, når du er færdig med den, eller læg den sammen med al malergrejet, når du er færdig med denne omgang.

Hvis du ikke vil ud at købe mere

Videoen viser dog også et trick til, hvordan du kan få låget af dåsen uden at skulle købe det fikse lille redskab.

Mange vælger at bruge en flad skruetrækker til at få låget af, men det er her, man risikerer at beskadige låget.

Forslaget i videoen går i al sin enkelthed ud på, at man finder endnu en flad skruetrækker frem, så man fordeler det pres, låget udsættes for, når man forsøger at løfte det af. Ifølge fortælleren i videoen vil det ikke sikre dig mod at beskadige låget, men det vil i høj grad mindske risikoen.

Og hvorfor er det så lige, det er så stort et problem, hvis låget bliver beskadiget? Det er heller ikke nødvendigvis det værste, hvis du alligevel bruger alt indholdet, men hvis du har planer om at stille resten af malingen til side til en anden god gang, er det altødelæggende, hvis låget ikke kan lukke ordentligt.

Når der er sprækker i åbningen, vil malingen nemlig tørre langt hurtigere ud, og så er der ingen garanti for, at du kan bruge malingen, når du finder den frem igen.

Mest Læste

Annonce