Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skal du flytte? 3 gode råd til at undgå konfrontationer med nye naboer

Hus og have

11/04/2024 14:33

J. Bøgen

Det gælder om at få en god start på nye naboskaber.

Her i sommeren er der tradition for, at mange sætter huset til salg og køber nyt. Men hvordan kommer du bedst fra start med de nye naboer? Det får du her tre gode råd til.

Mange har et fint forhold til de andre familier bag hækken, men de fleste kender alligevel også til nabostridigheder, der kan gøre livet i drømmehuset til et mareridt.

Hvis du selv går med flytteplaner, skal flytte ud i sommerhuset sommeren over eller hvis nabohuset lige er blevet solgt, så får du her tre gode råd til, hvordan du kommer godt fra start med de nye naboer.

1. Sig hej

Det lyder meget simpelt, men alligevel er det ofte lidt en overvindelse for mange at gå over til de nye naboer og præsentere sig. Ifølge eksperter er det dog ”et must”.

Det første møde er også en oplagt mulighed til at advare naboerne og undskylde på forhånd, hvis du har nogle larmende renoveringsprojekter i sigte.

2. Lad ikke bilen komme imellem jer

Der er ikke noget værre end at lede forgæves efter en parkeringsplads – slet ikke, hvis det skyldes, at din nabos bil fylder det hele eller måske har snuppet din plads.

Der er tit parkeringsregler mellem naboer, selvom de ofte er usagte. Vær derfor opmærksom på, hvor du parkerer din bil, om den kan være til gene for naboerne, og om der også er plads til, at de kan parkere.

3. Indflytningsfest og sommerparty

Det er meget normalt at holde en indflytterfest eller et par festlige sammenkomster i løbet af sommeren, hvor man hører musik, snakker højt og larmer lidt mere end normalt. Men det kan være en plage for naboerne, der ufrivilligt skal lægge ører til.

"Uanset om det kun er en håndfuld venner eller en stor fest, så giv naboerne besked forinden, hvis der er risiko for festlarm ud på natten. Det vil forsikre dem om, at fester ikke er en regelmæssig begivenhed, og at du er opmærksom på potentielle gener,” fortæller vores ekspert.

Hvis du vil øge sandsynligheden for et godt naboskab, er det også en god idé at invitere naboerne med til festerne. Måske bliver det endnu hyggeligere, og uanset hvad vil de opleve det som venligt og gæstfrit.

Mest Læste

Annonce