Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Ukendt, men vigtigt tip: Sådan beskytter du din have om vinteren med ting fra køkkenet

Hus og have

03/12/2023 08:02

J. Bøgen

En gartner har kastet lys over et lidt kendt tip for at hjælpe med at holde skadedyr væk fra dine planter denne vinter.

Med frysende temperaturer skal du tage ekstra vare på dine planter, hvis du vil have, at de skal klare sig gennem vinteren.

En ekspert delte et simpelt tip, der bruger et hverdagskøkkenmiddel, der kan hjælpe din have med at trives.

Det lyder måske ikke særlig tiltalende, men en simpel hvidløgsspray kunne hjælpe med at beskytte dine planter mod det hårde vejr denne vinter.

Haveekspert og grundlægger af Power Sheds, Jack Sutcliffe, forklarede, hvordan hans trick kan gøre underværker uden at sprænge budgettet.

Det skyldes, at vintersæsonen giver et ideelt miljø for skadedyr som myrer og snegle at trænge ind i haveplanter, hvilket udgør en trussel mod deres vækstpotentiale, når foråret kommer.

Heldigvis fungerer den kraftige lugt af hvidløg som et naturligt afskrækningsmiddel for disse generende skadedyr og giver effektiv beskyttelse uden at skade planterne.

For at udnytte hvidløgens egenskaber som skadedyrsmiddel skal du blot blande det med en lille mængde vand for at producere en spray, der kan fordeles over hele haven.

Denne hvidløgsinficerede spray fungerer som en barriere, der afskrækker skadedyr og sikrer planternes trivsel og sætter scenen for en robust vækst, når foråret kommer.

Andet godt råd

Dette råd kommer i kølvandet på, at Monty Don afslørede, hvilken populær plante der skal beskæres nu for at sikre, at planten kan producere nye blomster.

Haveeksperten og tv-værten delte tipset på sin haveblog: "Beskær klatreroser. Klatreroser blomstrer på skud, der er vokset samme forår, så de kan beskæres hårdt nu."

At beskære klatreroser involverer at fjerne døde og døende grene, hvilket skaber plads til ny vækst.

Havefolk skal beskære klatreroser i plantens ikke-blomstrende sæson, så planten kan dirigere al sin energi til at producere nye blomster.

Beskæring og forkortelse af lange skud forhindrer også, at de bliver beskadiget.

Klatreroser kan også beskæres om vinteren mellem december og februar ifølge Royal Horticultural Society (RHS).

Kilde: Express

Mest Læste

Annonce