Indkøbere sætter videndeling i system

Giv og få ti-fold igen er filosofien bag IKAs nye tiltag ”IKA-circle”. Her kan deltagerne på en nem og overskuelig måde dele hinandens skabeloner, vejledninger, analyser og strategier.

Mangler du viden om, hvordan andre ordregivere takler compliancearbejdet, eller står du og mangler en skabelon til vurdering af grænseoverskridende interesse? Så er der hjælp af hente! Ved at blive en del af IKA-circle får du adgang til en række dokumenter – blot du selv giver 3 dokumenter til netværket.

IKA - indkøbere på DenOffentlige

Foreningen af Offentlige Indkøbere er udgiver på DenOffentlige. Læs mere fra og om IKA her. 

Vil du være med på DenOffentlige så skriv til os

De første 20 dokumenter ligger allerede klar på IKA-circle. Hele bestyrelsen har været hjemme i egne organisationer og fundet dokumenter, der er relevante at dele med de andre ordregivermedlemmer i IKA. Det er blandt andet et skema til dokumentation af markedsafdækning, skema til vurdering Grænseoverskridende interesse, guide til høring og meget andet!

Potentielt kan IKA-circle komme til at bestå af over 300 dokumenter, hvis alle IKAs ordregiver organisationer vælger at deltage. Og det kunne meget vel tænkes, at der er organisationer, der synes de har mere end 3 dokumenter at dele.

”IKAs bestyrelse har stor fokus på, hvordan vi bedst deler den store viden, der er i vores medlemsorganisationer. Det er en unik situation, at vi består af over 100 organisationer som næsten laver det samme, uden at være i konkurrence med hinanden. Vi forsøger i forvejen at skabe vidensdeling og netværk gennem vores tænketanke og konferencer. Med IKA-circle har vi skabt et supplement til dette med et struktureret og enkelt elektronisk system,”  fortæller næstformand i IKA, Ditte Nicolajsen.

IKAs formand, Jeanet Vandling er enig og tilføjer:

"Vi gør det jo I forvejen, deler viden og dokumenter, men (måske) kun med dem man plejer at dele med, eller dem som man kender. Med IKA-circle bliver det endnu nemmere at dele og få viden, også fra dem som du endnu ikke har mødt. Med IKA-circle får du adgang til viden fra hele den offentlige sektor og en unik mulighed for at udvide dit netværk. Vidensnetværket har åbent 24/7, så netværket er til rådighed, når du har brug for det.”

Gratis at deltage
Det er gratis at være en del af IKA-circle. Det eneste, der kræves er, at man er A-medlem i IKA, og at man deler 3 relevante dokumenter. Er et A-medlem i en del af IKA-circle, bliver de øvrige A-medlemmer i organisationen det automatisk.

Og hvad er relevante dokumenter til IKA-circle?
Det kan være skabeloner, vejledninger, strategier, analyser – alt det som er relevant for en indkøbsafdeling i det offentlige. ”Vi har valgt at afgrænse os fra udbudsmaterialer, da de findes mange andre steder og hurtigt bliver forældet. Men har du lavet en analyse af et produktområde, er det bestemt et relevant dokument”, fortsætter Ditte Nicolajsen.

Den største udfordring er, at dokumenter kan blive forældet. Derfor vil sekretariatet én gang årligt kontakte medlemmerne af IKA-circle og bede dem sikre, at dokumenterne er opdaterede og stadig relevante. 

Få mere information om optagelse i IKA-circle

Emneord: Indkøbsaftaler, Indkøbsvejleder, IKA Circle, IKA, Offentlige indkøb, Indkøbere, Offentligt privat samarbejde, OPS, Ditte Nicolajsen, Videndeling, Udbudsvejledning, 280617
IKA - Foreningen af offentlige indlkøbere på DenOffentlige.dk IKA er en forening af offentlige indkøbere og har eksisteret i 30 år. ...
Aktivitet: Artikler: 10 | Events: 2 | Kompetenceområder: 2

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også