Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dagen efter snestorm: Nyt snevejr på vej

Infrastruktur

08/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Vent med at pakke vintertøj og isskraber væk.

Så, vi klarede os igennem snestormen tirsdag og de veje, der var så glatte, at man skulle have erstattet bilens dæk med skøjter onsdag morgen. Men hey, solen har skindet og vinden har været meget medgørlig i dag, så nu kan vi godt finde forårsjakken frem!

Eller ... måske skal vi lige vente, til ugen er omme.

For efter et døgn med regulær snestorm i dele af landet, har vejrguderne besluttet sig for, at de muligvis vil give et ekstranummer.

Der kan nemlig være mere sne på vej til Danmark - og det kan ramme snart, advarer TV 2 VEJRET.

Kan ramme fredag

Prognoserne er stadig meget usikre, og derfor behøver du ikke nødvendigvis allerede at planlægge endnu en hjemmearbejdsdag fredag endnu.

Men risikoen for, at Danmark bliver klædt i en ny, hvid dyne lige op til weekenden, er ikke desto mindre til stede.

Det afgørende er, om det lavtryk, der skal passere tæt forbi Danmark, vælger den ene eller anden bane.

Hvis det tager et lille sving mod syd undervejs, kan vi helt undgå sne af nævneværdige mængder inden for Danmarks grænser.

Hvis lavtrykket derimod holder sin direkte bane syd om øerne og direkte hen over Bornholm, er sagen en helt anden.

For hvis det bliver den sidstnævnte bane, der bliver til virkelighed, kan de sydlige og østlige dele af landet se frem til udbredt snevejr, der har potentialet til at give betydelige mængder hvidt fra oven.

Faktisk er der kun to landsdele, der kan være forholdsvis sikre på at undgå nedbør fredag - netop det centrale og nordlige Jylland, som til gengæld var nogle af de områder, der fik op til 40 centimeter sne i løbet af tirsdag.

Mest Læste

Annonce