Foto: Molslinjen
Foto: Molslinjen

Er i planerne til marts - nu bliver verdens største forsinket

Infrastruktur

17/1/23 12:50

Jens Asbjørn Bøgen

Det er usikkert, om den kan nå at blive klar til påsketrafikken.

Danskerne må væbne sig med lidt ekstra tålmodighed, før de kan få lejlighed til at drøne over vandet.

Verdens største hurtigfærge, Express 5, som er bestilt af Molslinjen, når nemlig ikke at blive klar til at hjælpe med påsketrafikken på Bornholm.

Det skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Godt nok er færgen tæt på at være færdig, men den bliver forsinket i levering fra værftet i Filippinerne. Det ligger fast efter teknikere fra Molslinjen netop har været på besøg på værftet

Planen er nu, at færgen leveres i Filippinerne til Bornholmslinjen i slutningen af februar. Herefter skal færgen sejles hjem til Rønne, hvor den skal godkendes og synes af myndighederne, inden den kan sættes i drift.

Express 5 optræder lige nu i sejlplanerne på Bornholm fra den 20. marts 2023.

"Det er usikkert, om vi kan nå det til den dato. Derfor er vi desværre nødt til at arbejde med et alternativ, hvor Express 5 først sættes i sejlplan efter påsken," siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.

Færgen skal sejle ruten mellem Rønne og Ystad. Den vil kunne rumme 1610 passagerer og 451 biler.

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet i alt ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen.

Tilsammen har færgerne mere end otte millioner gæster årligt. Ruterne Aarhus – Odden, Ebeltoft – Odden og Rønne – Ystad betjenes af nogle af verdens største katamaran-færger, og det gør Molslinjen til et af verdens største hurtigfærge-rederier.

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce