Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Kun en vognbane åben: Her må bilister have ekstra tålmodighed de næste uger

Infrastruktur

07/11/2023 05:17

J. Bøgen

Det er en del af forberedelserne til et større vejarbejde.

På Hillerødmotorvejens forlængelse opstår der særligt i myldretiden flaskehalse i områder, hvor trafikken skal flette fra to til en vognbane.

Når Vejdirektoratet i de kommende år skal udbygge Hillerødmotorvejens forlængelse fra motortrafikvej til motorvej, vil det også give øget trængsel på vejen.

Som forberedelse til anlægsarbejdet tester Vejdirektoratet, om trafikken under anlægsarbejdet kan afvikles bedre, når bilerne ikke skal flette sammen.

”De næste cirka 14 dage laver vi et forsøg, hvor vi holder skarpt øje med trafikflowet. Mens forsøget står på, vil der på en kortere strækning kun være én vognbane åben i stedet for de to, som trafikanterne er vant til under normale forhold,” sagde projektleder Inge Birkegaard Damsgaard fra Vejdirektoratet mandag.

Rammer sydgående trafik

Forsøget vil strække sig over 1,5 kilometer i sydgående retning mellem Brødeskov og Kollerød.

Når forsøget er færdigt, vil trafikflowet før og efter blive analyseret grundigt. Resultaterne af forsøget vil indgå i planlægningen af anlægsarbejderne i den kommende udvidelse af strækningen til fire vognbaner.

Det betyder altså, at der de næste to uger kun vil være en enkelt vognbane åben på et stykke af strækningen, så det kan være en god idé at tænke i alternative ruter eller køre hjemmefra i god tid i den periode.

Mest Læste

Annonce