Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Piloter nedlægger arbejdet: Tusinder af passager bliver ramt den kommende weekend

Infrastruktur

26/07/2023 12:09

J. Bøgen

Det er en tvist om løn, der får fagforeningerne til at varsle strejke.

Tidligere i juli nedlagte Ryanairs belgiske piloter arbejdet. Dengang blev 20.000 passagerer ramt af strejken.

Og nu byder weekenden såmænd på mere af samme skuffe.

Flere fagforeninger har nemlig varslet strejker på vegne af de belgiske piloter, og det er seneste kapitel i en længerevarende konflikt mellem det berømte og berygtede flyselskab og deres ansatte.

Det skriver check-in.dk.

Den varslede strejke betyder nemlig, at der Ryanair-flyvninger til og fra den belgiske lufthavn Charleroi Airport, kan blive indstillet, og det kan altså også få betydning, hvis man for eksempel har bestilt en rejse med mellemlanding i netop den lufthavn.

Tråde til Covid-19

Ifølge The Brussels Times handler hele konflikten blandt andet om, at Ryanair planlægger at annullere den overenskomst, der garanterer piloternes arbejds- og hviletid fra d. 1. oktober i år. Det vil i så fald være i strid med den gældende lovgivning i Belgien, men det virker altså ikke til, at det er noget, der bekymrer Ryanairs bestyrelse.

Derudover trækker konflikten faktisk tråde flere år tilbage i tiden til en periode, de fleste af os nok helst vil glemme.

Under COVID-19-pandemien accepterede både piloter og andre ansatte hos Ryanair at gå ned i løn i en række lande. Håbet var, at det ville være med til at redde arbejdspladser i stedet for at føre til afskedigelser i den tid, flytrafikken var stort set indstillet på verdensplan.

Her kommer så den særlige udfordring i forhold til de belgiske piloter. For hvor Ryanair har indgået aftaler med de ansatte i andre lande om at genetablere lønnivauet til det smme som før pandemien, ja så er piloterne i den belgiske lufthavn fortsat nødt til at tage til takke med 20 procent mindre i løn, som var det, de gik med til under pandemien.

Da piloterne nedlagde arbejdet tidligere på måneden blev 126 flyvninger aflyst.

Mest Læste

Annonce