Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Slår rekord: Største stigning i 11 år

Infrastruktur

07/4/21 8:09

Theis

I marts er tallene endnu en gang steget - og nu når de et rekordhøjt niveau.

Hvis du har planer om at sælge din bolig - så er det måske nu, at du skal gøre det. Priserne på huse er nemlig steget igen - for 10. måned i træk - i marts måned og bliver nu handlet 12 procent højere end i marts sidste år. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks, oplyser Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Også priserne på villaer og rækkehuse, ejerlejligheder og sommerhuse er steget igen i marts måned. Dermed når priserne for disse boligtyper nu nye højder. 

”Det er typisk sådan, at huspriserne falder en smule hen over efteråret og vinteren og begynder at stige igen i marts. I år har det prisfald i de kolde måneder ikke været der. Nu er vi så nået frem til den tid på året, hvor priserne sædvanligvis begynder at stige igen, og derfor er det ikke overraskende, at vi ser endnu et spring i priserne i marts, og at vi derfor også kan registrere en tocifret procentvis stigning på huse for første gang i markedsindeksets historie,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Ejerlejligheder og sommerhuse er steget henholdsvis 14 og 19 procent i pris fra marts sidste år til marts i år.

Udover at priserne i marts tager et spring, så plejer det også at være forventeligt, at udbuddet stiger. Det skete dog ikke sidste år, grundet corona-pandemien - og det efterslæb kan stadig mærkes på boligmarkedet.

I år er udbuddet dog igen begyndt at stige.

Tager toppen af prisstigningerne

”Vi har de seneste uger set, at antallet af udbudte boliger er begyndt at stige igen. Det giver køberne større valgfrihed, og det kan betyde, at færre vil være villige til at betale mere end udbudsprisen for at få en bolig. Langt flere end normalt har de seneste måneder betalt mere end udbudsprisen for især sommerhuse og ejerlejligheder, og det stigende udbud kan tage toppen af prisstigningerne,” siger Birgit Daetz.

Det er i hovedstadsområdet at prisstigningerne er størst - men det har været en tendens, der har været over hele landet.

”Alle regioner har oplevet stigende priser på huse, lejligheder og sommerhuse den seneste måned og det seneste år. Og ser vi på kommuner, er der kun fem, hvor priserne på huse er faldet siden marts sidste år. Det nuværende prisopsving er bredt forankret i hele Danmark, og det betyder, at sælgerne også i mange af yderområderne kan komme af med deres boliger til fornuftige priser,” understreger Birgit Daetz.

De fem kommuner, hvor huspriserne er faldet, er Tønder, Hjørring, Viborg, Norddjurs og Thisted, mens prisstigningerne er højest i kommunerne Langeland, Bornholm, København, Dragør, Helsingør og Frederikshavn.

Annonce