Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Stor rejseweekend kan blive udfordret af racerløb - her skal du være opmærksom

Infrastruktur

01/08/2023 17:35

J. Bøgen

Bilister opfordres til at finde alternative ruter.

I weekenden lyder startskuddet til dette års udgave af det årlige racerløb Copenhagen Historic Grand Prix, der bliver afholdt fra fredag den 4. august til søndag den 6. august.

Det skriver Vejdirekatoratet i en pressemeddelelse.

Racerløbet foregår i Bellahøj i København og kommer til at påvirke trafikken i hovedstaden. Det vil særligt blive vanskeligt at komme omkring lokalt ved Bellahøj og på vejene ind mod København.

Efter Frederikssundsvejstunnelen i retning ind mod Københavns centrum vil kørebanerne blive indsnævret til én vognbane fra torsdag den 3. august kl. 21.00 og frem til mandag den 7. august kl. 5.00. Vejstrækningen gennem tunnelen ind mod København bliver således ikke direkte berørt, men mellem tunnelen og krydset ved Hulgårdsvej vil der kun være én vognbane.

Trafikken i retning væk fra centrum vil ikke være berørt.

I hele området omkring Bellahøj vil arrangementet give trafikale udfordringer, og der vil derfor blive opstillet oplysningstavler på motorvejsnettet til at informere om indskrænkningen af vognbaner efter Frederikssundsvejstunnelen.

For trafikanter ind mod København forventes trængslen at blive mest markant, hvis man kører ad Hillerødmotorvejen og videre gennem Frederikssundsvejstunnelen ad Borups Allé. Vejdirektoratet opfordrer trafikanter til at finde alternative ruter ind mod byen fredag, lørdag og søndag i den første uge af august.

Gode råd til trafikanter

  • Risikoen for kø er størst fredag den 4. august i tidsrummet mellem kl. 7.00 og 18.00, hvor der kan være op til 25 minutters ekstra rejsetid.

  • Der forventes derudover yderligere forlænget rejsetid på op til 20 minutter lørdag den 6. august og søndag den 7. august på grund af sommerens hjemrejsetrafik.

  • Anvend alternative ruter til at køre ind mod hovedstadsområdet.

  • Forvent ekstra rejsetid, da trafikken vil blive påvirket i lokalområdet.

  • Søg aktuel trafikinformation på Trafikinfo.dk, før du kører.

  • Hold dig orienteret og hør P4 Trafik, mens du kører.

Mest Læste

Annonce