Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Udsigt til tæt trafik i Pinsen

Infrastruktur

20/5/21 8:44

Theis

Om få dage starter Pinseferien, der traditionelt er en ferie med periodevis tæt trafik og længere rejsetid på vejene herhjemme.

For mange danskere er Pinsen ensbetydende med sommerhustur og familiesammenkomster rundt om i landet. Vi forventer derfor, at der kan opstå kødannelser på vejene på udvalgte dage i ferien.

Udrejsetrafikken vil hovedsageligt gøre sig gældende fredag d. 21. maj i tidsrummet 14:00 – 19:00, hvor den vil blande sig med eftermiddagsmyldretiden, og lørdag d. 22. maj i tidsrummet 11:00 -14:00. Trafikken vil på disse dage bevæge sig på tværs af landet fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske motorvej samt rute 21 mod Sj. Odde.

Hjemrejsetrafikken forventer vi primært vil finde sted 2. pinsedag (mandag d. 24. maj) i tidsrummet 12:00 – 16:00.

Vejdirektoratet opfordrer til at følge myndighedernes anbefalinger, så vi alle kan komme trygt og sikkert gennem ferieperioden.

Vejarbejde på E20 Fynske Motorvej

Trafikanter på den Fynske Motorvej skal være opmærksomme på, at der i øjeblikket er et vejarbejde i gang i begge retninger ml. Odense V og Aarup, hvilket kan give lidt ekstra rejsetid, især på de mest travle dage i ferieperioden.

Øget trafik i sommerhusområderne
Der vil generelt være øget trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gør sig bl.a. gældende på rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse i Nordsjælland, rute 40 mod Skagen samt rute 11 langs den jyske vestkyst.

Hold dig opdateret på trafiksituationen
Flere biler på vejene betyder større risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. Derfor opfordrer vi til, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen, hvilket du bl.a. kan gøre på www.trafikinfo.dk.

Du kan også lytte til P4 Trafik, som løbende kommer med trafikmeldinger, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser på vejene.

Læs mere om Vejdirektoratets forventninger til Pinsetrafikken her.