- Vejen frem er ikke flere nye regler og endnu mere tilsyn fra Datatilsynet, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i It-Branchen.

It-Branchen: Ikke mere lovgivning om datasikkerhed

It-Branchen advarer mod mere lovgivning og hastereaktioner fra politikerne efter Se og Hør-skandalen.

Mens kulturudvalget og retsudvalget i Folketinget vil pålægge regeringen at styrke datasikkerheden i Danmark, er en af it- og televirksomhedernes brancheforeninger, It-Branchen, mere skeptisk overfor den beretning, de to udvalg har udarbejdet i fællesskab.

IT-sikkerhedsstafetten

Flere tilfælde af hackerangreb på offentlige kernesystemer og Rigsrevisionens meget kritiske rapport i efteråret 2013 bør afføde en vigtig debat om IT-sikkerhed i Danmark. 

Den totale digitalisering af al kommunikation mellem borgere, erhverv og offentlige instanser medfører mange udfordringer. Dem søger IT-stafetten på DenOffentlige.dk at adressere.

Læs alle indlæggene i IT-sikkerhedsstafetten her. 

Som følge af Se og Hør-skandalen, hvor private kreditkortoplysninger er blevet solgt videre til ugebladet, ser It-Branchen positivt på at øge fokus på datasikkerhed helt generelt, men advarer alligevel mod mere tilsyn fra Datatilsynet, som der er lagt op til.

- Vi skal passe meget på med forhastede overreaktioner. Det er ikke lovgivningen om datasikkerhed, der er problemet. 

- Vejen frem er ikke flere nye regler og endnu mere tilsyn fra Datatilsynet, siger Morten Bangsgaard, administrerende direktør i It-Branchen i en pressemeddelelse.

It-Branchen deltager meget gerne i det forestående arbejde med at styrke datasikkerheden, siger han.

- Vi har et ansvar for at lave folkeoplysning om datasikkerhed. Den opgave skal vi påtage os sammen med relevante offentlige myndigheder. 

- Vi har ikke brug for flere regler, men tryghed og forståelse for, at data er en grundsten i vores samfund, uanset om man er borger, virksomhed eller myndighed, siger Morten Bangsgaard.

Han mener ikke, at der er brug for decideret ny lovgivning. I stedet bør Danmark arbejde for i højere grad at bruge internationale sikkerhedsstandarder. Det bør også indgå i den kommende analyse, mener It-Branchen.

- Vi bør i Danmark arbejde målrettet for at bruge internationale standarder for forskellige sikkerhedsniveauer.

- Og vi bør skabe klare procedurer for datasikkerhed, der mindsker risikoen for misbrug. Det er vejen frem - og ikke lovning, siger Morten Bangsgaard.

Et flertal uden om regeringen tog initiativ til en fælles beretning, men i sidste ende har også de to regeringspartier tilsluttet sig indholdet. 

Ifølge flertallet uden om regeringen skyldes initiativet, at regeringen ikke gør nok for at sikre datasikkerheden.

/ritzau/

 

 

Emneord: IT-sikkerhed, Se og Hør, IT-branchen, Datasikkerhed
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også