Jammerbugt ansætter ny topchef: Blev fritstillet i seneste job

Det er tredje gang i træk, at Holger Spangsberg ansættes på toppost i V-ledet kommune.

Jammerbugts nye kommunaldirektør har det man kan kalde en blå tråd i sin karriere. I  2011 blev han hentet til stillingen som teknisk direktør i Fredericia. Dengang fra en stilling som konstituteret i København. Borgmesteren i Fredericia var V-politikeren Thomas Banke.
 
I 2014 skiftede Spangsberg igen job, og rejste tilbage til Sjælland. Denne gang Gribskov, hvor daværende V-borgmester Kim Valentin ansatte ham som kommunaldirektør.
 
Ved valget i 2017 skiftede magten i Gribskov og ny borgmester blev Anders Gerner Frost, der kommer fra partiet Nyt Gribskov. I efteråret sidste år valgte økonomiudvalget at fritstille to topledere, herunder Holger Spangsberg Kristiansen. 
 
"Årsagen er, at politikerne ønsker en ny profil, der blandt andet kan stå i spidsen for en smidig organisation, der i endnu højere grad kan tilpasse sig morgendagens velfærdsopgaver," lød det i efteråret fra Gribskov Kommune. 
 
Nu har Spangsberg fået ny ansættelse, og for tredje gang i træk er det i en V-ledet kommune. Den 48-årige Holger Spangsberg skal fra midten af juni stå i spidsen for Jammerbugt Kommune med ca. 3.000 ansatte.
”I Kommunalbestyrelsen ser vi frem til at byde Holger Spangsberg velkommen. Vi får en erfareren topleder til kommunen med et veludviklet politisk blik. Med erfaringer som bindeled mellem det politiske og administrative niveau, kan han samle organisationen og fortsætte Jammerbugt Kommunes udvikling. Jeg ser frem til et tæt samarbejde med Holger Spangsberg”, siger borgmester Mogens Christen Gade (V) i en pressemeddelelse.

Forventningerne til jobbet som kommunaldirektør i Jammerbugt Kommune er også store hos Holger Spangsberg selv. Han ser frem til, i fællesskab med Kommunalbestyrelsen og administrationen, at arbejde videre med at udvikle kommunen til gavn for borgerne og erhvervslivet, siger han i pressemeddelelsen: 

”Jammerbugt Kommune er en velfungerende kommune med politisk stabilitet. Jeg ser blandt andet frem til at samarbejde om at opnå kommunens ambitiøse mål med at få folkeskolen i top 20, udviklingen af centerbyerne og landdistrikterne, øget bosætning, en ny sundhedspolitik og at få flere arbejdspladser til kommunen.” 
 
Holger Spangsberg var kommunaldirektør i fire år i Gribskov Kommune. Inden da var han fra 2011 direktør for Teknik, Miljø & Erhverv i Fredericia Kommune og før det chef for sekretariatsfunktioner i Københavns Kommune inden for Børne - & Ungeforvaltningen og Teknik- & Miljøforvaltningen.
 
Holger Spangsberg er uddannet cand.scient.adm. fra Aalborg Universitet i 2000, og har supplerende ledelsesuddannelser fra CBS.
 
Emneord: Fritstillet, Holger Spangsberg Kristiansen, Jammerbugt Kommune, Gribskov Kommune, Kommunaldirektører, 270519
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også