Jeg kobler faglig viden med humanitær indsats

Profil: ADL-træning med uledsagede flygtningebørn og -unge på et asylcenter er et drømmejob for Karina Mulvad Jensen, der brænder for at hjælpe sine medmennesker.

Egentlig var Karina Mulvad Jensen startet på et økonomistudium på Niels Brock, men interessen for fysiologi og anatomi, bevægelse og kost vandt over regnearkene. Og det er flygtningebørnene på asylcentret Annebergparken sikkert glade for. Det er Karina Mulvad Jensen i hvert fald selv.

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør på DenOffentlige

Kost & Ernæringsforbundet er redaktør for eget indhold på DenOffentlige og udgiver artikler, blogs, cases, synspunkter og pressemeddelelser om, af og for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

Læs mere om Kost & Ernæringsforbundet her.

Læs mere om at blive redaktør for eget indhold her.

− Jeg har altid gerne ville hjælpe andre mennesker, som har svært ved at få hverdagen til at fungere. Det kan være på grund af livsstilssygdomme eller andre udfordringer. Og det gør jeg uden tvivl nu som netværks- og centermedarbejder hos Røde Kors, hvor jeg underviser uledsagede flygtningebørn og -unge i Almindelig Daglig Levevis (ADL). Jeg er nok en af de første i landet, som arbejder med ADL i den her sammenhæng.

Skal lære at stå på egne ben

Arbejdsdagen starter om eftermiddagen, når børnene på asylcenteret kommer hjem fra skole, og er fyldt med hverdags-gøremål.

− ADL er meget praktisk arbejde. Jeg er med børnene ude at købe ind, vi laver mad sammen, jeg lærer dem at gøre rent, underviser dem i egen hygiejne osv. Min opgave er at vejlede dem og udvikle deres færdigheder, så de kan stå på egne ben, hvis de en dag får ophold i Danmark og skal klare sig selv, siger Karina Mulvad Jensen og lægger ikke skjul på, at arbejdet er et drømmejob for hende. 

− Det er helt fantastisk. Jeg har fra første dag fået ret frit hænder, da ingen før har haft min funktion. Det betød, at den kreative tænkning gik i gang med det samme − og udmøntede sig blandt andet i piktogrammer i køkkenet. For når børnene ikke taler dansk endnu, nytter det ikke at sige, at gryderne er i skabet nederst til højre.

− På grund af sprogbarrieren valgte jeg i stedet at tage billeder af indholdet i skabene og sætte dem uden på lågerne. Jeg tog også billeder af det, vi lavede sammen i køkkenet og brugte dem på andre madlavningsdage: “Kan du huske, at det var dig, som snittede den her agurk? Det skal vi også i dag”. Det er samtidig en måde at danne relationer til børnene på.

Smed porcelænet i skraldespanden

Køkkenet og måltidet er i det hele taget et fantastisk rum for at skabe noget socialt. Og Karina Mulvad kan se en klar udvikling hos børnene. Fra de første gang smed porcelænstallerkenerne og metalbestikket i skraldespanden efter at have spist, fordi det troede de, at man skulle − til de nu har styr på både køkkenrutiner og bordskik.

− Min drivkraft er at kombinere de fagområder, jeg er uddannet i − formidling og ernæring − og få dem til at give mening, koblet med det humanitære: At hjælpe og være der for andre mennesker.

BLÅ BOG: Karina Mulvad Jensen, 28 år

Professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i forebyggelse, sundhedsfremme og formidling i januar 2015. Kortvarigt daglig leder i The Kitchen og siden oktober 2015 netværks- og centermedarbejder på Røde Kors’ Center Annebergparken for uledsagede flygtningebørn og -unge i Nykøbing Sjælland.

 

Emneord: Kost og ernæring, Kost & Ernæringsforbundet, Karina Mulvad Jensen, Flygtningebørn, Integration, Asylcentre, Røde Kors
Kost- og Ernæringsforbundet på DenOffentlige.dk Kost & Ernæringsforbundet er fagforening og interesseorganisation for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige mennesker.   Forbundet forhandler løn og arbejdsvilkår, rådgiver om arbejdsliv o...
Aktivitet: Artikler: 98 | Events: 1 | Kompetenceområder: 1

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også