Johanne stopper: Pernille Skipper ny ordfører

Johanne Schmidt stopper som politisk ordfører, men fortsætter i Folketinget som ordfører på integration. Velfærd, lighed og retfærdighed. Det vil fortsat være nøgleord for Enhedslisten, siger Pernille Skipper.

 
Selv om Enhedslisten får en ny frontfigur, så er politikken præcis den samme.
 
Det fastslår Enhedslistens Pernille Skipper på sit første pressemøde som ny politisk ordfører for det næststørste parti i rød blok. Pernille Skipper understreger, at hun og Johanne Schmidt-Nielsen har været del af det samme "kollektiv" de sidste fem år:

- Vi træffer faktisk beslutningerne i fællesskab i Enhedslisten. Og det bliver vi med, selv om der nu kommer et nyt ansigt på valgplakaterne, siger Pernille Skipper og tilføjer:

- Jeg bærer stafetten videre. Vi vil kæmpe for mere velfærd og lighed, fokus på grøn omstilling og ikke mindst retfærdighed for mennesker, der er på flugt, og som kommer til Danmark. Vi bliver ved med at have den samme politiske linje. Der bliver ingen slinger i valsen, siger Pernille Skipper.
 
På spørgsmålet om hvad der er forskellen på Johanne Schmidt-Nielsen og Pernille Skipper, siger den nye politiske ordfører med et smil:
 
- Jeg laver en markant bedre kop kaffe, end Johanne gør. Men ellers så er vi de samme, siger Pernille Skipper.
 
På spørgsmålet om, hvad der er hendes succeskriterium som ny frontfigur for partiet, svarer Pernille Skipper:
 
- Jeg håber, at Enhedslisten kan fortsætte den rigtige gode udvikling, som vi har været igennem i mange år, hvor vi er blevet større, bredere, har favnet flere og ikke mindst har fået mere indflydelse.
 
- Jeg tror, vi har en enormt stor opgave foran os, i takt med at alting rykker mere og mere til højre. Vi skal selvfølgelig søge samarbejde med de andre partier og bevægelser, der faktisk vil forandring. 
 
- Så succeskriteriet er, at vi får rykket noget, og vi får nogle resultater i form af mere grøn omstilling, et bedre velfærdssystem og mere tillid til arbejdsløse og offentligt ansatte frem for mistillid, siger Pernille Skipper.
 
Hun ser mulighed for en alliance med Alternativet og SF på Christiansborg, der også kæmper for mere lighed i samfundet og grøn omstilling. Et sådant samarbejde kan danne modvægt mod Socialdemokraterne, mener hun:
 
- Der er ikke nogen overraskelse i, at der er langt mellem os og Socialdemokraterne. Men jeg tror, at man skal lægge mærke til, at dansk politik er i forandring. 
 
- Der er både os og partier som Alternativet og SF på Christiansborg og bevægelser uden for Christiansborg, som ønsker noget andet. 
 
- Derfor er det rigtig vigtigt, at næste valg ikke kun kommer til at handle om, hvem der kommer til at sidde på taburetten i stedet for Lars Løkke, men hvad det er for en politik, der bliver ført. 
 
- Der skal vi selvfølgelig forsøge at søge det stærkest mulige samarbejde med dem, der lige som os vil forandring, siger Pernille Skipper.
 
Johanne: Min efterfølger er mere erfaren end jeg var
Enhedslisten får en ny politisk ordfører, som er mere erfaren end Johanne Schmidt-Nielsen var, da hun fik posten.
 
Sådan lyder det fra hovedpersonen selv, da Enhedslisten onsdag præsenterede Pernille Skipper som ny politisk ordfører for partiet. 
 
- Det er Enhedslistens rotationsprincip, som betyder, at jeg ikke kan blive siddende i Folketinget efter næste valg. Det er et godt princip, som sikrer, at det at være folketingsmedlem ikke er et livslangt hverv. 
 
- At vores folketingsmedlemmer også får nogle erfaringer fra den anden side af de tykke mure på Christiansborg, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
 
Hun fastslår, at skiftet gennemføres nu, fordi ingen kan vide, hvornår det næste folketingsvalg kommer. 
 
- Regeringen er vakkelvorn. Og når valgkampen kommer, så er der en, der skal stå i spidsen for Enhedslisten i valgkampen.
 
- Det er fornuftigt at foretage skiftet nu, så Pernille får god tid til at komme ind i rollen, siger Johanne Schmidt-Nielsen. Hun håber dog, at Pernille Skipper ikke får alt for god tid til at sætte sig i stolen, fordi det vil betyde, at der er lang tid til valget. 
 
- Pernille er den rigtige til at overtage jobbet. Hun er væsentligt mere erfaren end jeg var, da vi fandt på, at Enhedslisten skulle have en politisk ordfører, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
 
Hun vil nu fortsætte som medlem af Folketinget og få en særlig opgave som ordfører for flygtninge og integration. 
 
- Vi står i en verdenshistorisk flygtningekrise, så det er et vigtigt område, siger Johanne Schmidt-Nielsen.
 
/ritzau/
 
Emneord: Johanne Schmidt-Nielsen, Pernille Skipper, Enhedslisten, Folketingsmedlemmer, Farvel til Folketinget
Ritzau på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige har valgt Ritzau som primær leverandør af uafhængigt redaktionelt indhold....
Aktivitet: Artikler: 6985

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

 • Overblik
 • Videndeling
 • Nyheder
 • Inspiration
 • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE
Kommentarer
 • 05.05.16 spartacus
  Enhedslisten adfærd og program er 2 differen ting

  Enhedslisten adfærd og program er 2 differen ting, de taler mod racisme, men de deltager i det. for eksempel, pernille er i overvågningen af ​​intelliegence, men hun støtter efterretningstjeneste til at bruge Hells Angels til at chikanere indvandrere.

  Ved siden af ​​det, er søren, Johanne og pernille arbejder for efterretningstjenesten, de er falske venstreorienterede, de er co såkaldte røde borgerskab. de bor på regningen af ​​arbejdstagere, de har meget bedre liv end arbejdstagere. 50 000 DKK grundløn. de skulle give det til den part eller direkte arbejderne.
  Johanne og Pernille working for PET, means the, på de will sorte Penge i spionere venstreorienterede og to make Enhedslisten godt for monarki og milliardærer. Kongelige Familie og rige people is Bange from Socialistisk-Kommunistiske parti og de Bruger efterretningstjeneste the keep dem under Kontrol, PET also user their journalister the på kontrollere Popularitet of Socialistisk-communit parti, naturally DF was Populær, DF og PET has the same way AF tænker (for example om Indvandrere).
  In the way efterretningsvæsen infiltrere og styrer de politiske partier. Therefore is der ingen hjul Kontrol / Tilsyn with efterretningstjenesten, can de Bryde human rights, where very de will (skallerne hemmelige CIA-flyvninger, flyve Venter på Snowden in the synke, de arresterede skinke, OSV), de is i løbet af politiske partier, because they beskadigede og omfattede their Spioner i de politiske partier. Og de Bruger Spioner the promote other Spioner, the ved kommer man til toppen of party (Remix is ​​safe in, Søren og Johanne forfremmet Pernille, alle tre is bestukket AF PET).

  lille parodi video om rød første maj:
  http://www.dailymotion.com/video/x48n0dj_may-1st-2016_people

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også