Foto: Steen Brogaard

Justitsminister vil straffe livsfarlige vanvidsbilister hårdere

Vanvidskørsel, som frarøver uskyldige mennesker livet, skal straffes langt hårdere end i dag. Det mener justitsminister Nick Hækkerup, som vil sende et lovforslag i høring, der bl.a. skærper straffen for uagtsomt manddrab begået i forbindelse med vanvidskørsel med 50 procent.

Der har de senere år været flere episoder, hvor vanvidskørsel på tragisk vis har resulteret i dødsfald og alvorlige kvæstelser. Straffen for at køre folk ihjel står ikke mål med forbrydelsens alvor, og det vil justitsminister Nick Hækkerup nu lave om på.

Justitsministeren vil derfor sende et lovforslag i høring, der skærper straffen for at begå uagtsomt manddrab eller betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel. Lovforslaget vil lægge op til at hæve straffen med 50 procent, hvilket vil sige, at sager, hvor uagtsomt manddrab i dag straffes med fængsel i f.eks. 3 år, fremover som udgangspunkt vil skulle straffes med fængsel indtil 4 ½ år.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

”Vi har desværre set helt forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slår folk ihjel med deres sindssyge kørsel. Det er dybt tragisk og illustrerer behovet for, at hammeren skal falde langt hårdere end i dag. Derfor fremlægger regeringen nu et forslag om at hæve straffen med 50% for vanvidskørsel, der resulterer i dødsfald eller alvorlig legemsbeskadigelse. Et klart og vigtigt signal om forbrydelsens alvor."

"Vi forhandler i øjeblikket sammen med en række af Folketingets partier om yderligere initiativer, så det her er kun første skridt på vejen i kampen for færre vanvidsbilister i Danmark”. 

Justitsminister Nick Hækkerup vil i denne uge sende et lovforslag i høring, der indeholder strafskærpelserne. Lovforslaget forventes at blive fremsat til januar.

Sideløbende med lovforslaget forhandler regeringen i øjeblikket med en række af Folketingets partier om initiativer mod vanvidskørsel, der tager afsæt i regeringens udspil mod vanvidskørsel fra februar 2020.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer