KL og Sundheds- og Ældreministeriet: Spred et vigtigt budskab og beskyt ældre og svage mod COVID-19

Sundheds- og Ældreministeriet har i samarbejde KL produceret en video med sundhedsminister Magnus Heunicke og en oplysningsplakat. Begge henvender sig til pårørende og det nærmeste netværk til ældre og svage medborgere.

Vi skal alle gøre en ekstra indsats for at passe på voresældre og svage medborgere under udbruddet af COVID-19 i Danmark. Det er budskabet i en ny film og oplysningsplakat, som Sundheds- og Ældreministeriet og KL i samarbejde har produceret. 

På KL’s hjemmeside beder man om hjælp til at sprede budskabet: 

”Det er meget vigtigt, at budskabet når hurtigt og bredt ud, så vi inddæmmer smitten og undgår, at den rammer vores ældre og svage medborgere.Vi håber, at I vil dele budskabet på alle relevante platforme som hjemmesider, sociale medier eller infoskærme i fx Borgerservice.”

Du kan se videoen på KL’s hjemmeside her. 

Foto: Screendump, YouTube

TILMELD NYHEDSBREV

Læs også

 • 05.06.20 Sundhed
  Dårligt helbred tvinger danskere væk fra arbejdsmarkedet

  Tusindvis af danskere forlader arbejdsmarkedet på grund af dårligt helbred, og en tredjedel af dem, der arbejder med produktion eller med mennesker, forventer ikke at arbejde til pensionsalderen, fordi de ikke vil kunne klare jobbet. Det viser ny forskning.

 • 03.06.20 Sundhed
  Regeringen vil have flere social- og sundhedsassistenter

  Regeringen er enige med KL og Danske Regioner om at arbejde for at sikre flere hænder på social-, ældre og sundhedsområdet. Det skal ske på baggrund af anbefalinger fra den task force om social- og sundhedsmedarbejdere, der blev nedsat sidste år, og som i dag har fremlagt deres anbefalinger. Der er netop afsat 0,8 mia. kr. i 2020 til, at kommuner og regioner kan styrke deres uddannelsesopgave i en trepartsaftale mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter.

 • 03.06.20 Sundhed
  Alle over 65 får tilbud om pneumokokvaccine

  Målgruppen for pneumokokvaccination bliver udvidet fra 15. juni, så den nu omfatter samtlige over 65 år. Vaccinen forebygger lungebetændelse, blodforgiftning og hjernebetændelse forårsaget af pneumokokker.

 • 02.06.20 Sundhed
  1,3 milliarder ekstra skal løfte sundheden i regionerne

  Regeringen og Danske Regioner har indgået en aftale om regionernes økonomi for 2021, som lægger en bund under velfærden i regionerne. Det sikrer, at sundhedsvæsenet kan følge med i en tid, hvor der kommer flere ældre og flere kronikere. Derudover kompenserer regeringen regionerne for de direkte udgifter, som regionerne har haft i forbindelse med håndteringen af COVID-19.

 • 25.05.20 Sundhed
  Indfør behandlingsgaranti til unge fra hjem med misbrug

  Der er akut brug for en behandlingsgaranti til unge, der er vokset op i familier med misbrug, siger TUBA på baggrund af ny rapport.