Klagenævn: Bispebjerg snød med udbud på milliardbyggeri

Klagenævnet for udbud retter usædvanlig hård kritik mod forløbet af stort udbud på Bispebjerg Hospital.

Bispebjerg Hospital med vicedirektør Claes Brylle Hallqvist og byggechef Vagn Risby Mortensen i spidsen snød på vægten, da opgaven med at tegne et nyt akuthus til 1,6 mia. kr. blev givet til et konsortium med firmaet KHR Arkitekter i spidsen. Det skriver Jyllands-Posten.

De to topchefer havde tidligt i udbudsprocessen taget stilling til, at de ønskede, at KHR vandt udbuddet og favoriserede flere gange senere konsortiet og handlede dermed usagligt og i strid med udbudsreglerne.

MERE OM SAGEN HER

Det fastslår Klagenævnet for Udbud, som hælder forklaringerne fra hospitalets chefer af bordet.

Som afdækket af Jyllands-Posten i fjor og lagt til grund af nævnet sørgede Hallqvist og Mortensen for, at KHR gik fra at være bedømt som det dårligste projekt til at være det bedste projekt. Nævnet kalder forløbet »særdeles påfaldende« og i strid med reglerne.

Hospitalet brød ifølge nævnet også reglerne ved at videregive fortrolige oplysninger alene til KRH, som stillede konsortiet bedre end de to andre konsortier.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de to topchefer, men koncerndirektør i Region Hovedstaden Jens Gordon Clausen »tager sagen meget alvorligt« og vil bede Kammeradvokaten undersøge, hvilke konsekvenser der skal drages af afgørelsen, skriver Jyllands-Posten.

Hele historien hos JyllandsPosten

Emneord: Bispebjerg Hospital, Claus Brylle Hallqvist, Vagn Risby Mortensen, Hospitalsdrift, Offentligt privat samarbejde, OPS, Udbud, Klagenævnet for Udbud, Offentligt byggeri, KHR
Gæster på DenOffentlige.dk Redaktionen på DenOffentlige udvælger og prioriterer hver dag indholdet på DenOffentliges forside og temasider. Historier, der ikke har en aktiv bruger som afsender, men som stilles til rådghed...
Aktivitet: Artikler: 1828 | Events: 7 | Kompetenceområder: 8

Er du også aktiv i og omkring den offentlige sektor, så læs om mulighederne for at blive udgiver på DenOffentlige.dk her.
Læs mere her

Få mere af det væsentlige

DenOffentliges nyhedsbrev udkommer alle hverdage med:

  • Overblik
  • Videndeling
  • Nyheder
  • Inspiration
  • Debat
BLIV EN DEL AF DENOFFENLIGE

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også