Klimalov
-
Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg leverer 20 procent af CO2-reduktionerne frem mod 2030
Klimapartnerskabet for byggeri og anlæg lægger i sine anbefalinger til regeringen op til en gennemgribende forandring af bygge- og anlægsbranchen. CO2-regnskaber for bygge- og anlægsprojekter, forbud mod oliefyr og strenge krav til renoveringer af offentlige og private bygninger er nogle af de mere end 60 forslag fra klimapartnerskabet.
-
Dansk Industri: Høj dansk CO2-afgift vil skade klimaet og gøre Danmark fattigere
Klimarådet har i dag afleveret sit bud på, hvordan Danmark skal komme i mål med ambitionen om at nedbringe den danske CO2-udledning med 70 pct. i 2030. Fundamentet i Klimarådets anbefalinger er en høj dansk CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton – det er ifølge DI ikke vejen frem, fordi det vil skade den grønne omstilling, koste job og gøre vores samfund fattigere. Det er afgørende, at målet om de 70 pct. nås ved at udvikle - og ikke afvikle - Danmark, mener DI.
-
Ny rapport om vejen til 70-procentsmålet i 2030
I en ny rapport præsenterer Klimarådet en række anbefalinger, der skal få Danmark i mål med 70 procent reduktion i 2030. Omstillingen kræver både hurtige implementeringer af de allerede kendte teknologier og en mere langsigtet, strategisk indsats.
-
Randers: CO2-udledningen halveret
Der er i Folketinget netop indgået aftale om en ny klimalov, hvor det er målet at udledningen af drivhusgasser skal reduceres med 40 procent i 2020 - i forhold til 1990. I Randers Kommune er man allerede nået langt og har halveret CO2-udledningen. Og det var ikke så svært.
-
Bred aftale om klimalov og ambitiøse klimamål
Danmark får for første gang en national klimapolitik, der skal fastsættes ved lov. Regeringen har i dag indgået en aftale med Det Konservative Folkeparti, SF og Enhedslisten om indholdet i en klimalov, som skal fremsættes i Folketinget. Partierne har samtidig aftalt, at de står bag regeringens mål om 40 procents reduktion af drivhusgasser i 2020.