Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Årsløn for hjemmesygeplejerske hos kriseramt kommune : 1.201.193 kroner

Kommunalt

07/03/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Samtidig med at Gribskov Kommune skærer voldsomt ned på handicapområdet, udbetaler den københavnske forstadskommune særdeles markante lønninger til sine hjemmesygeplejersker.

Det er formentligt de færreste kommunalt ansatte sygeplejersker, der offentligt vil erkende tilfredshed med lønnen. Specielt ikke efter, at deres fagforbund igen og igen har påstået at de er alt for lavt lønnede.

Men i hvert fald ét sted i Danmark, må tilfredsheden være udtalt blandt sygeplejerskerne.

Det skyldes ifølge Journalista.dk, at en hjemmesygeplejeske i Gribskov Kommune i 2022 hentede en samlet aflønning, som nærmer sig kommunalt direktørniveau.

Kirstine Malmkjær Andersen tjente sidste år således 1.201.193 kroner, når der sker medregning af arbejdsgiverbetalte pensionsbidrag. Det var over 300.000 kroner mere end kollegaen Gina Dilléng Christensen, der i 2022 med 860.591 kroner var den næstbedst lønnede hos det kommunale Gribskov Helhedspleje.

Lønninger der må anses for endnu mere iøjnefaldende, når man ser på den generelle økonomiske situation hos Gribskov Kommune.

Således meldte kommunen sidste forår ud, at det var nødvendigt med omfattende besparelser indenfor specialtilbud til handicappede børn.

Det skyldtes et behov for væsentlige nedskæringer i det kommunale budget, for at det kunne løbe rundt.

Mest Læste

Annonce