Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Begravede sin kone - 3 uger efter fik han ødelæggende besked

Kommunalt

08/05/2023 09:14

J. Bøgen

Kort efter fik han et opkald, der kun gjorde tingene værre.

Det er altid tragisk og sørgeligt, når man må sige farvel til sine nærmeste.

Nuvel, døden er en naturlig del af livet, men derfor vil sorgen over at miste for eksempel en ægtefælle alligevel fylde for langt de fleste, efter man har måttet begrave sin elskede.

Men imens kan sørger efter både dødsfald og begravelse, kan man hurtigt blive tvunget til at forholde sig til noget langt mere lavpraktisk, men slet ikke særligt sjovt.

For begravelser koster penge, og hvis du ikke er medlem af Folkekirken i Danmark, kan den regne hurtigt ende med at blive skræmmende stor.

Det må enkemanden Mogens Pedersen sande.

Dugfrisk sorg med gigantisk regning

For nylig gik hans kone bort, og ægteparret havde allerede inden konens død besluttet sig for, at de begge skal stedes til hvile et sted med så lidt vedligehold som muligt af hensyn til deres børn.

Ægteparret er medlem af en frikirke, og Mogen Pedersen fandt en gravplads ved Højelse Kirke, så han kunne give sin afdøde kone et godt sted til sin evige hvile.

Men tre uger efter begravelsen fik han regningen for begravelsen: Så nu stod enkemanden med en regning på 34.000 kroner oven i sorgen over at have mistet sin ægtefælle.

Til Seniornews forklarer Mogens Pedersen, at han var indstillet på nok at skulle betale lidt mere, fordi parret ikke var medlem af Folkekirken, men 34.000 kroner for 25 år kom alligevel som et chok.

Det skulle imidlertid ikke være den sidste ubehagelige overraskelse.

Et opkald fra graveren

Som bekendt kommer en ulykke sjældent alene, og allerede dagen efter at have modtaget den enorme regning, fik Mogens Pedersen et opkald, der kun gjorde tingene værre.

Det var nemlig graveren fra kirkegården, der lige ville gøre enkemanden opmærksom på, at det altså ikke var en grav til to, han havde fået en regning for. Så hvis han ville reservere graven ved siden af sin afdøde kone, skulle han af med yderligere 10.000 kroner.

Mogens Pedersen tøver ikke med at kalde priserne for horrible og "tyveri ved højlys dag", men han er indstillet på, at han ikke kan gøre andet end at betale.

Derimod håber han, at hans historie kan være med til at ændre noget, så fremtidige sørgene ikke skal stå i samme situation.

Mest Læste

Annonce