Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Elselskab hæver varmepriserne drastisk: Bruger samtidig flere hundrede tusinde kroner på konference

Kommunalt

23/12/2022 10:38

Redaktionen

Det er ikke til at se på forbruget hos selskabet ledet af Enhedslistens Per Clausen, at kunderne er blevet påtvunget store prisstigninger.

Når talen falder på varmepriserne, er det formentligt de færreste der tænker på, at det offentlige i disse måneder på den konto, har sikret sig meget store ekstraindtægter. Det skyldes at det i høj grad er kommunalt ejede og drevne aktieselskaber, som står for leveringer af eksempelvis varme.

Virksomheder der vel og mærke reelt har monopol, hvilket eksempelvis er tilfældet for forbrugerne i Aalborg Kommune, som får deres varmeleverancer fra det kommunale Aalborg Forsyning. I spidsen for selskabet står bestyrelsesformanden Per Clausen, som efter en karrierer som Folketingspolitiker for Enhedslisten, nu har rang af rådmand i den nordjyske hovedstad.

Derfor var det også ham, der sad for bordenden, da forsyningsselskabet dette efterår indførte en række prisstigninger – hvilket eksempelvis ville sige 15 procent på varmen.

Prisstigninger der ifølge Bjørknæs.dk blev gennemført samtidig med, at en større delegation anført af netop Per Clausen, drog til en vandkonference i København.

En tur der endte med at stå skatteyderne i lige over 300.000 kroner, hvilket i høj grad skyldtes delegationens størrelse.

Gravermediet har spurgt forsyningsselskabet, om det har konkret dokumentation i forhold til påberåbte resultater fra Københavner-turen – men den har ikke været i stand til dette.

Mest Læste

Annonce