Yann Arthus-Bertrands billede til verdensmål 2: ’Stop sult’ fra bogen 2030 NOW
Yann Arthus-Bertrands billede til verdensmål 2: ’Stop sult’ fra bogen 2030 NOW

FN’s Verdensmål kommer på plakaten i 2.400 danske uddannelsesinstitutioner

Kommunalt

02/3/20 1:48

Kristian V. Jensen

Takket være et partnerskab med en række virksomheder, organisationer og fonde kommer en plakatudstilling om FN’s 17 Verdensmål i disse dage ud til 2.400 danske skoler og gymnasier. Det er virksomheden Life Exhibitions, som står bag projektet, og med udstillingen følger en digital læringsplatform samt tilbud om foredrag på skolerne

I løbet af de kommende uger vil samtlige danske grundskoler, efterskoler, erhvervsskoler og gymnasier have modtaget et sæt udstillingsplakater med FN’s 17 Verdensmål. 

Uddannelsesprojektet, 2030 NOW – Verdensmål på plakaten, udspringer af bogen 2030 NOW, som er en grundig og populært skrevet gennemgang af FN’s Verdensmål og med illustrationer af den verdensberømte fotograf Yann Arthus-Bertrand. Bogens forfatter er journalist og redaktør Susanne Sayers.

De 17 plakater, som nu rammer samtlige landets skoler, bringer hvert et af bogens flotte billeder samt en tekst om det pågældende mål. Idéen er, at plakaterne skal op og hænge på skolerne og indgå i undervisning om Verdensmålene.

Det er den publicistiske virksomhed Life Exhibitions, som står bag både bogen og plakatudstillingen. Til at understøtte undervisningen på uddannelsesinstitutionerne leveres en digital læringsplatform fra EdTech virksomheden CanopyLAB, hvor der findes kursusforløb og materialesamlinger for hvert af de 17 Verdensmål samt forum for diskussioner og opgaveløsning.

Skolerne har også mulighed for at få besøg af en Storyteller fra den humanitære organisation CARE, som bl.a. kan fortælle om, hvordan Care hjælper de mennesker rundt omkring i verden, som er hårdest ramt af klimaforandringer

”Vi er utrolig glade og stolte over det samarbejde, vi har fået skabt med vores kreds af partnere. Uden dem og deres generøse engagement var dette undervisningsprojekt aldrig blevet til noget. Det viser samtidigt skoleeleverne, at Verdensmålene er Fælles Mål og noget som alle skal stå sammen om, hvis det skal lykkes at opfylde dem,” siger Søren Rud, som er partner i Life Exhibitions, der tidligere har stået bag plakat- og undervisningsprojektet Styr på klimaet, som også kom ud til l samtlige landets skoler.

”Vi har allerede fået en række positive tilbagemeldinger fra nogle af de første skoler, som har modtaget vores plakatudstilling, og de udtrykker alle deres begejstring for projektet. Og hvis der skulle være enkelte smuttere imellem, og der er skoler, som ikke har modtaget plakatudstillingen, når ugen er omme, så må de endelig henvende sig til os,” siger Life Exhibitions anden partner Stine Trier Norden til POV DenOffentlige.dk 

Life Exhibitions har eksisteret i 20 år og har bl.a. stået bag en række store udendørs fotoudstillinger, bøger og kampagner om klima og natur. Blandt projekterne kan nævnes Jorden set fra Himmelen, 100 Steder at huske før de forsvinder, Danmark Dejligst og Københavnergrøn. 

2030NOW – Verdensmål på plakaten er kommet til verden med støtte fra private virksomheder, fonde, organisationer, en videregående uddannelsesinstitution og en tænketank, herunder Stop Spild Af Mad, CanopyLAB, Salling Group, Lærerstandens Brandforsikring, , Microsoft Development Copenhagen, Tænketanket DEA, Poul Due Jensen Foundation, Grundfos Foundation, Dansk Energi, Fagbevægelsens Hovedorganisation, Danmarks Tekniske Universitet – DTU, Tuborgfondet, CARE Danmark, UNESCO Danmark, Dansk Flygtningehjælp og Pension Danmark. 

Alle partnerne har hver støttet et eller flere af verdensmålene og har deres navn på den pågældende plakat. Det er transportfirmaet Bring,der som deres støtte til projektet bringer plakatudstillinger ud til landet 2.400 uddannelsesinstitutioner. 

Henvendelse om verdensmålsplakaterne kan ske til Stine Norden på [email protected].

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.