Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Gyldne håndtryk i spandevis på din regning: Selv de pressede kommuner forgylder uønskede embedsmænd

Kommunalt

25/02/2023 09:06

Redaktionen

Uanset udtalte økonomiske udfordringer, er der luft i de kommunale budgetter til at udbetale millioner i fratrædelsesgodtgørelser.

Hver en krone bliver vendt.

Sådan lyder en af de klassiske udmeldinger fra kommuner og andre skatteyderfinansierede organisationer, når talen falder på økonomien. Typisk bakket op af forklaringer om, at det er nødvendigt for at sikre mest velfærd for pengene.

Men der synes mindst at være et område, hvor specielt kommunerne deler ud med næsten rund hånd – nemlig fratrædelsesgodtgørelse.

Det kan ses på gennemgangen af gyldne håndtryk i 2022, som Journalista.dk har udarbejdet på baggrund af aktindsigter opnået hos landets kommuner.

Det drejer sig eksempelvis om Herlev Kommune, som på trods af ved det seneste budgetforlig at have kæmpet med at få økonomien til at løbe rundt, alligevel udbetalte en fratrædelsesgodtgørelse til Mette Riegels på 1.333.990 kroner. Det efter at velfærdsdirektøren, indgik en gensidig aftale med sin hidtidige arbejdsgiver.

Et lignende udbetaling faldt også sidste år i Vallensbæk Kommune, efter den skilte sig af med direktøren Connie Graul. Således fremgår det af aktindsigter, at hun på trods af kun at have været ansat i omkring 2½ år hos kommunen, modtog 1.170.362 kroner i gyldent håndtryk.

Skatteyderne måtte også finde den helt store pung frem, da Middelfart Kommune tog afsked med sin kommunaldirektør Willy Feddersen. Da han gik ud af døren hos den fynske kommune, kunne han tage 2.696.454 kroner med sig.

Mest Læste

Annonce