En underskriftsindsamling for at smide 5 3.G'ere fra Kolding ud har allerede rundet 2900 underskrifter. Foto: Shutterstock
En underskriftsindsamling for at smide 5 3.G'ere fra Kolding ud har allerede rundet 2900 underskrifter. Foto: Shutterstock

Runder 2900 underskrifter: Smid de drenge ud!

Kommunalt

22/9/22 8:07

Jens Asbjørn Bøgen

De er blevet sendt hjem 5 dage.

Målet var 2500 underskrifter.

Men i skrivende stund er der 2916, der har skrevet under.

2 tidligere studerende på Munkensdam Gymnasium i Kolding står bag en digital underskriftsindsamling, der skal vise gymnasiets bestyrelse og rektor, at der er mange, der ikke mener, det er nok at bortvise 5 3.G'ere, der har lavet en vurderingsliste af gymnasiets 200 1.G-piger.

En liste, der inddelte pigerne i kategorier som "Toppen af poppen", "Ellers tak" og "Vil hellere have skåret pikken af". Pigernes ansigter var sat ind på listen, som også blev delt på de sociale medier.

Gymnasiet har bortvist de 5 ansvarlige drenge i 5 dage, men det er ikke nok: De skal simpelthen bortvises permanent.

"Det er sygeligt"

I beskrivelsen af underskriftsindsamlingen forklarer de 2 tidligere studerende, som dimmiterede for henholdsvis 4 og 5 år siden, at formålet ikke kun er at få de ansvarlige drenge smidt ud af gymnasiet:

"Den skal også vise de unge piger, at de bliver set og hørt, selv af elever der dimmiterede for 4 og 5 år siden, og vi skammer os over, at dette er, hvad Munkensdam Gymnasium er blevet til," står der.

De 2 tidligere studerende mener, at Munkensdam Gymnasium viser, at der ikke er nultolerance i forhold til sexisme, når det ikke bliver til andet end en kort hjemsendelse.

"Ofrene bliver hermed tvunget til at stå ansigt til ansigt med deres mobbere allerede i næste uge."

Du kan finde underskriftsindsamlingen og læse hele initiativtagernes begrundelse her.

Annonce