Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Pizzeria giver gratis pizza til offentligt ansatte

Kommunalt

26/01/2023

Jens Asbjørn Bøgen

Men det kan være ulovligt at tage imod tilbuddet.

Vi ønsker nok alle at blive anerkendt for vores arbejde. Men det er slet ikke altid, der er hverken tid, råd eller overskud til, at man kan få en bonus eller et klap på skulderen og et dybfølt tak.

Derfor har det vagt glæde blandt offentligt ansatte i Randers, at en pizzeria har taget sagen i egen hånd.

Den 20-årige chef hos Domino's Pizza, Tobias Sørensen, fortæller nemlig til Amtsavisen, at hans mor har arbejdet længe i hjemmeplejen, og derfor ved han, at der ikke er meget tid til pause, og at det generelt kan være et både hårdt og stressende job.

Men hvad kan man gøre for at give de offentligt ansatte den anerkendelse, de fortjener, når man er chef for et pizzeria? Man kan da give gratis frokost!

Onsdag valgte den unge pizzamand nemlig at hylde den offentlige sektor i kommunen, lige fra politibetjente og brandmænd, til de ansatte i ældreplejen. Så fra kl. 11 onsdag kunne offentligt ansatte komme forbi og få en gratis pizza.

Ifølge Ekstra Bladet endte det med, at omkring 150 gæster kom forbi restauranten for at tage imod tilbuddet, og læser man i kommentarfeltet på Facebook, er man da heller ikke i tvivl om, at initiativet er blevet taget godt imod:

"TAK.....sikke en anerkendelse".

"Tak til Domino’s Randers C fra os i Borgerteam - Randers Kommune".

"Gratis frokost til ansatte i bla Hjemmeplejen".

Men der er et problem. For må offentligt ansatte egentlig tage imod gaver og ydelser på den måde?

Teknisk set ikke, hvis man skal følge retningslinjerne fra Moderniseringsstyrelsen, KL og Danske Regioner om 'God adfærd i det offentlige'.

Det sagt, så er lige netop sådan noget som en gratis pizza nok noget af det, der ryger under bagatelgrænsen.

Til JPRanders fortæller kommunaldirektør i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt, i hvert fald, at et eksempel som dette ikke er noget, man kan lave regler for.

Derfor må det være op til den enkelte medarbejder selv at vurdere, om det er i orden at smutte forbi efter en gratis slice eller to.

Mest Læste

Annonce