Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Skal lyset slukkes om natten? Bliver afgjort for 16 områder i aften

Kommunalt

26/02/2024 14:18

J. Bøgen

Det er erfaringer fra energikrisen, der nu har ført til indstillingen.

Under energikrisen i 2022 blev der i den grad tænkt ud af boksen i forhold til at spare på energien.

Kommunale bygninger skruede ned for temperaturerne, facadebelysninger blev slukket og en masse andre ting blev sat i søen.

Men selvom energikrisen efterhånden er ved at være overstået, skal der stadig spares (både for økonomiens og klimaets skyld), og i aften bliver det afgjort, om store dele af København må undvære lys i parker og grønne områder fremadrettet.

Det fremgår af et forslag på dagsordenen for mødet i Københavns Kommunes Miljø- og Teknikudvalg forud for mødet i udvalget tirsdag aften.

Er faktisk allerede slukket

Nu sidder du måske og tænker, at medlemmerne af udvalget ikke kommer nok ud i de mørke timer. Siden oktober 2022 har lyset i de 16 parker og grønne områder, forslaget handler om, faktisk været slukket om natten.

Det nye i forslaget er at gøre ordningen permanent.

Baggrunden for forslaget er, at det ikke har givet et fald i trygheden i de områder, hvor lyset har været slukket. Det viser den seneste tryghedsundersøgelse.

Til gengæld vier de dele af undersøgelsen, der er offentligt tilgængelige, at netop parker, grønne områder og stier er på top 3 over de områder i hovedstaden, hvor indbyggerne føler sig mindst trygge.

Du kan læse hele forslaget om justering af energibesparende tiltag her.

Foto: Københavns Kommune

Mest Læste

Annonce