Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Besynderlig situation: Disse danskere skal sætte 10 minutter ekstra af til bad

Kommunalt

16/02/2024 05:08

J. Bøgen

Der er ikke klar tidshorisont for, hvor længe det vil vare.

Borgerne i Nr. Lyndelse og Nr. Søby-området oplever i disse dage en usædvanlig situation, når de åbner for vandhanen: Vandtrykket er nemlig faldet markant.

Dette skyldes et omfattende fjernvarmearbejde, som for øjeblikket finder sted i området, og som har nødvendiggjort en midlertidig omlægning af vandforsyningen.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Skal sikre adgang til vand

Leif Nielsen, formand for Nr. Søby Vandværk, forklarer, at årsagen til det lavere vandtryk direkte kan tilskrives det igangværende arbejde med fjernvarmen.

Mandag den 13. februar blev hovedvandledningen, der forsyner Nr. Lyndelse med vand, lukket ned, fordi den skal flyttes for at gøre plads til nye fjernvarmerør.

For at sikre, at beboerne stadig har adgang til vand, selvom det er med reduceret tryk, er der etableret et samarbejde mellem lokale vandværker. "Vi har en aftale om at hjælpe hinanden, og derfor leverer Nr. Søby Vandværk i øjeblikket også vand til Nr. Lyndelse," udtaler Nielsen.

Tidshorisont usikker

Denne forandring har naturligt vakt undren blandt områdets beboere, men ifølge Nielsen er der ingen grund til bekymring. Selvom vandtrykket er lavere, er der rigeligt med vand. Udfordringen bunder i, at kun ét vandværk for tiden leverer vand til et område, der normalt forsynes af to.

Leif Nielsen kan endnu ikke sige præcist, hvornår fjernvarmearbejdet vil være afsluttet, men han forventer, at situationen vil normalisere sig inden for et par uger.

Indtil da opfordres borgerne til at være tålmodige og forstående overfor de midlertidige udfordringer, dette nødvendige infrastrukturprojekt medfører.

Mest Læste

Annonce