Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Søstre tvangsfjernet af kommune efter falsk prostitutionsanklage: Nu skal familien betale kæmpe erstatning til samme kommune

Kommunalt

12/5/22 5:51

Redaktionen

En i forvejen hårdt ramt familie har fået endnu et slag fra samme kommune, der i flere år uberettiget tvangsfjernede dens døtre.

Når en kommune helt åbenlyst begår en afgørende fejl i sin sagsbehandling, skulle man måske tro, at den ville rykke ud med en undskyldning. Det både for at komme de ramte i møde og undgå, at lignende situationer opstår i fremtiden.

Men det har langt fra været tilfældet i den såkaldte Bom-sag fra Hjørring Kommune, hvor kommunen i omkring to år tvangsfjernede Bom-familiens tre døtre. Tvangsfjernelserne skete efter beskyldninger om, at forældrene havde solgt døtrene til prostitution – hvilket Nordjyllands Politi hurtigt afviste som falske beskyldninger.

Efterfølgende lagde Bom-familien sag an mod Hjørring Kommune, hvilket dog var en retssag, familien var nødt til at trække tilbage. Det skete efter afslag på fri proces, hvilket skete kort før selve domsforhandlingen. Et afslag der også kom efter et langtrukkent forhandlingsforløb, hvor familien i sidste ende blot krævede en undskyldning fra kommunen – som den nægtede at give.

Nu kan Bjørknæs.dk afsløre, at familien står overfor et stort økonomisk smæk. Familien er nemlig blevet pålagt at betale en stor erstatning i form af sagsomkostninger fra den ophævede sag til Hjørring Kommune, uanset at det var den kommune, der tvangsfjernede søstrene på baggrund af forkerte beskyldninger.

Vel og mærke en erstatning for hver af de tre sager, som var blevet anlagt mod kommunen – hvorfor regningen løber op i langt over 100.000 kroner.

Det er dog ikke alle i Hjørring Kommune, der bakker op om kommunens behandling af Bom-familien. Ifølge byrådsmedlemmet Erik Høgh-Sørensen, har kommunen helt glemt det væsentligste – nemlig børnenes tarv :

"Både det forrige og nuværende byråd i Hjørring har fejlet ved at se væk fra det centrale, nemlig børnenes tarv under tvangsfjernelsen og de eksploderende offentlige udgifter. Jeg nærer ikke mistillid til forvaltningen, men det er en byrådspolitikers pligt at overveje risikoen for fejl, hvilket besværliggøres af, at kun et fåtal af de 31 byrådsmedlemmer er ordentligt informeret i denne type sager. Man aner konturerne af et magtfuldt behandlersystem, som servicerer og kontrollerer sig selv," siger Erik Høgh-Sørensen.

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.