Tidligere Tour-boss beholder sin kommunale millionløn efter degradering

Kommunalt

11/5/22 6:30

Redaktionen

Uanset at jobtitlen og ansvarsområdet ikke er, hvad det har været, fortsætter Tour de Frances besøg i Danmark med at være en indbringende affære for den tidligere cykelstjerne Alex Pedersen.

Med et års forsinkelse kommer Tour de France til sommer til Danmark. Først og fremmest i København, som blandt andet ligger asfalt til prologen.

Men de seneste måneder har der udspillet sig en større magtkamp på Københavns Rådhus om, hvem der skal stå i spidsen for de danske Tour-etaper. Den store taber blev Alex Pedersen, der er gået fra at være projektets direktør, til nu alene at være dets talsperson.

Men som Journalista.dk nu kan afsløre, betyder degraderingen af Alex Pedersen ikke noget for skatteydernes udgifter til hans aflønning. Således tjener han stadig en månedsløn på omkring de 100.000 kroner, når der sker medregning af pensionsindbetalinger fra arbejdsgiveren.

Hvor god en forretning Tour de France har været for Alex Pedersen kan også ses ud af, at gravermediet før har kunnet berette om en stor bonus, den nu tidligere direktør fik udbetalt oven i sin almindelige løn. Det for at være halvdelen af et konsulentfirma, der modtog lige under to millioner kroner for ulejligheden.

Tilbage i 1980'erne og 1990'erne var Alex Pedersen et af dansk cyklings største navne, efter at han blandt andet sikrede sig et VM på landevej for amatører. Ligesom han også havde en professionel karriere, der bød på deltagelse i etapeløb som Giro d'Italia og Vuelta de España.

Annonce