Foto: Shutterstock

Kommune præsenterer nyt projekt for social- og ældreministeren

Tidligere på året fik Haderslev Kommune tildelt 9,18 million kroner fra Social- og ældreministeriets pulje til nærvær og omsorg i ældreplejen. De skal bruges til at skabe mere nærvær og fleksibilitet i hjælpen på ældreområdet.

’Kaffe først’ – det er navnet på det projekt i Haderslev Kommune, der skal bidrage til at man i endnu højere grad sætter mennesket før bureaukrati. Onsdag den 25. maj mødes borgmester H. P. Geil virtuelt med social- og ældreminister Astrid Krag, hvor ministeren skal høre om Haderslev Kommunes erfaringer med udviklingen af en bedre og værdig ældrepleje.

” Vi kalder projektet for ”Kaffe først”, fordi vi med projektet vil blive bedre til at prioritere nærværet ved at starte vores besøg med at tage en god snak med borgeren. Det er vigtigt, vi ved hvert besøg får afklaret, hvad borgeren har mest brug for på dagen. På den måde tror vi, at vores hjælp til vores borgere samlet set kan blive bedre”, siger borgmester H. P. Geil.

Det er tilbagemeldinger fra borgere og medarbejdere, der har inspireret til projekt ”Kaffe først”

”Jeg ser frem til at se resultaterne af projektet. Jeg synes, det er godt for medarbejderne, hvis de kan tilrettelægge arbejdet mere selv i selvstyrende grupper, og så vil det også være fint, hvis vi kan komme til at møde færre medarbejdere end det, der er tilfældet i dag,” siger formand for Seniorrådet Hans Egon Lorentzen, der også deltager i mødet med ministeren.

Projektet er inspireret af en tilgang til ældrepleje fra Holland.

”Vi trækker i projektet på nogle hollandske erfaringer med at sætte medarbejdernes selvbestemmelse og faglighed mere i fokus. Det har i Holland resulteret i en mere fleksibel og sammenhængende hjælp og i en højere trivsel hos medarbejderne. Med ”Kaffe først” vil vi sammen med vores medarbejdere forsøge at videreudvikle hjælpen, så den skaber endnu mere værdi i hverdagen for de mennesker, som vi møder”, siger Louise Thule, chef for Senior og Rehabilitering i Haderslev Kommune.

Inden året er omme, forventer man at kunne drage de første konklusioner på, hvilken betydning tilgangen, som i første omgang afprøves i Vojens, har haft for borgere og medarbejdere.

”Jeg ser frem til at fortælle vores social- og ældreminister om vores tanker om ”Kaffe først”, når vi mødes onsdag,”, siger borgmester H. P. Geil.

TILMELD NYHEDSBREV

Mest læste

Seneste kommentarer

Læs også

 • 25.06.21 Kommunalt
  Albertslund Kommune har ansat ny kommunaldirektør

  Albertslund Kommune har ansat Henrik Harder som ny kommunaldirektør. Han kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Dragør Kommune og tiltræder stillingen i Albertslund den 1.august

 • 25.06.21 Kommunalt
  Kommunerne kan få store gevinster ud af corona-krisen

  Der er mange gode erfaringer fra corona-krisen på sundheds- og ældreområdet, viser en ny rapport fra VIVE. Kommunerne kan få store gevinster ud af at arbejde systematisk med at fastholde og videreudvikle de positive erfaringer, de har gjort sig lokalt, mener formand for Social- og Sundhedssektoren i FOA Torben Hollmann.

 • 24.06.21 Kommunalt
  Første gang i 50 år: Særlig fisk fundet i dansk å

  For første gang i over 50 år er der fundet unger af den hvidfinnede ferskvandsulk. Det er sket i Susåen, hvor moder-fiskene blev sat ud for tre år siden efter at være importeret fra Sverige. Ulken er en del af et naturgenopretningsprojekt, der skal sikre bevarelsen af den tykskallede malermusling, hvis unger er afhængige af at kunne sætter sig på ulkens gælder.

 • 18.06.21 Kommunalt
  Dansk kommune ude med nyt initiativ: Nu bliver arbejdstiden røgfri

  Gældende fra 1. oktober bliver arbejdstiden røgfri for alle ansatte i Aabenraa Kommune.

 • 10.06.21 Kommunalt
  Nu kan sogn genåbne

  Dagens corona-tal fra Statens Serum Institut, viser, at Gellerup Sogn kan genåbne fra og med i morgen torsdag 10. juni 2021, da incidensen de seneste syv dage i træk har ligget under 600. Sognet har dog fortsat en høj positivprocent, som kan indikere, der er et relativt højt smittetryk i området - situationen følges derfor tæt, og særlige indsatser fastholdes.