Omgående undersøgelse af 85-årig kvindes død

Ledelse

03/11/14 2:13

Nick Allentoft

Aalborg Kommune beklager dybt en 85-årig kvindelig plejehjemsbeboers død i Aalborg, og sætter nu alt ind på at undersøge, hvad der er sket, så lignende ulykker i fremtiden kan undgås

- Det her MÅ ikke ske. Det er en dybt ulykkelig situation for os alle, men selvfølgelig særligt for de pårørende, og vi vil gøre alt for omgående at få afdækket, hvad der er sket, og hvilke konsekvenser vi skal drage, siger direktør i Ældre- og Handicapforvaltningen Jan Nielsen.

Aalborg Kommune har med det samme igangsat en uvildig undersøgelse af forløbet.

          Overblik i sagen her

Det er stadig ikke helt klart, hvad der forårsagede den 85-åriges død. Faktum er, at kvinden torsdag aften blev lagt i seng i en blød stofsele, og at der løbende blev ført tilsyn med hende i løbet af natten. Klokken 5 fredag morgen blev hun fundet hængende ud af sin seng, og blev umiddelbart herefter bragt til sygehuset, hvor hun beklageligvis døde klokken 11.

Brugen af stofseler sker alene af hensyn til borgernes sikkerhed, eksempelvis når en dement beboer ikke har nogen stå-funktion, og dermed er i fare for at kommet til skade, hvis vedkommende stiger ud af sengen ved egen hjælp,

- I det konkrete tilfælde blev der ført opsyn med den pågældende beboer – også i løbet af natten, men vi skal naturligvis have afklaret, om alle regler er overholdt, og om vi – hvis det er tilfældet - skal skærpe reglerne for opsyn i sådanne situationer. Det vil den uvildige undersøgelse give svar på, og vi forventer at den er afsluttet snarest muligt, fastslår Jan Nielsen

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.