Aarhus Kommune vil tilbyde mindst 150 akutjob

26/10/2012 14:30

Niels Buch Johannsen

Borgmester Jacob Bundsgaard: Vi ønsker at hjælpe de menne-sker, der er kommet i en vanskelig situation ved udsigten til at miste dagpengeretten. Akutjobbene indgår som led i en kom-mende jobpakke fra Aarhus Kommune. Aarhus Kommune gør nu klar til at finde mindst 150 jobåbninger målrettet ledige, som ellers risikerer at miste deres dagpengeret, oplyser borgmester Jacob Bundsgaard.

Det sker efter at KL, Danske Regioner, DA og regeringen tidligere på ugen har givet hinanden håndslag på en ekstraordinær indsats, hvor det private erhvervsliv organiseret i DA har forpligtet sig til at anvise 5.000 akutjob, mens det offentlige skal finde 5.000 akutjob. Derudover forventes yderligere 2.500 akutjob fra det private erhvervsliv i øvrigt. Den nye indsats ligger i direkte forlængelse af akutpakken fra august, der sikrer et særligt jobberedskab til ledige i mål-gruppen.

Borgmester Jacob Bundsgaard:
”Aarhus Kommune er parat til at løfte sin del af ansvaret og hjælpe de mennesker, der er kommet i en vanskelig situation. I Aarhus Kommune går vi straks i gang med at finde mindst 150 jobåbninger til denne gruppe.
Har man gået ledig i længere tid, kan det være rigtig svært at komme i gang igen. Et akutjob kan derfor give den ledige energi til at søge videre og igen få fodfæste på arbejdsmarkedet. De har brug for den håndrækning, vi kan give dem.”

Borgmesteren oplyser, at akutjobbene er et element i en jobpakke, Aarhus Kommune vil præsentere inden nytår.

Mest Læste

Annonce