Rekordstor interesse for DM i Skills

Infrastruktur

21/01/2016 09:40

Nick Allentoft

Aldrig før vil så mange elever fra Aarhus besøge Danmarksmesterskaberne i håndværksfag. Flere end 1000 elever fra 19 skoler er tilmeldt. Så det bliver en karavane på 22 busser, der 5. februar drager til landets største uddannelsesevent i Fredericia.
Siden 2011 har SkillsDenmark afholdt DM i Skills, og siden er mesterskaberne vokset i omfang. I år konkurrerer lærlinge fra 36 fag, og derudover kan man opleve 20 demonstrationsfag. Men det er ikke kun DM i Skills, der vokser. Det samme gør interessen blandt de aarhusianske skoler. I år har 19 skoler tilmeldt flere end 1000 elever, og det er rekord. Sidste år deltog omkring 800 elever fra 10 skoler.

”Vi ved, at virksomhederne efterspørger veluddannede unge på alle niveauer. Derfor er det rigtigt glædeligt at opleve den store interesse for DM i Skills, for det er helt afgørende, at de unge uddanner sig, også inden for erhvervsuddannelserne. Vi har brug for både kloge hænder og kloge hoveder, hvis vi skal undgå flaskehalse på arbejdsmarkedet og sikre fremtidens vækst og velfærd,” lyder det fra borgmester Jacob Bundsgaard.

”Aarhus mangler allerede i dag faglært arbejdskraft, og erhvervsuddannelserne er markant bedre end deres ry. Derfor er det fremragende, at over 1000 unge aarhusianere kan se, prøve og udforske det gode håndværk. Skills er uddannelsesvejledning, når det er bedst, og et stort udstillingsvindue for de mange, spændende muligheder på det faglærte område. Man kan vælge traditionelle uddannelser som tømrer og murer, men der er også retninger for dem, der interesserer sig for blandt andet klima og energi, it, design og gastronomi,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Thomas Medom, der også drager til Fredericia for at opleve mesterskaberne.   De 19 deltagende skoler er SOSU Aarhus, Århus Produktionsskole, Center-10, Rundhøjskolen, Tilst Skole, Bakkegårdskolen, Elsted Skole, Solbjergskolen, Bavnehøj Skole, Hasle Skole, Hårup Skole, Sabro-Korsvejskolen, Katrinebjergskolen, Søndervangskole, Viby Skole, Rosenvangsskolen, Skjoldhøjskolen, Mårslet Skole og Tranbjerg Skole.   Elever fra de fem, sidstnævnte skoler kan se frem til en helt særlig oplevelse. De vandt nemlig AarhusMesterskabet i Skills Skolestafet i oktober og skal dermed dyste i skolestafetten på landsplan.   ”Skills giver eleverne en unik mulighed for at se nærmere på erhvervsuddannelserne, og det kan kun glæde, at så mange skoler vælger at deltage. Erhvervsliv og skoler har en fælles interesse i at få flere til at tage en erhvervsuddannelse, og det er Skills et vigtigt redskab til. Jeg ønsker derfor eleverne en rigtig god tur, og hepper selvfølgelig på, at en af Aarhus-skolerne kan vinde skoledysten," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Børn og Unge.   Det er Ungdommens Uddannelsesvejledning under Beskæftigelsesforvaltningen, der står bag ekskursionen til DM i Skills sammen med Børn & Unge og Borgmesterens Afdeling.  

Mest Læste

Annonce