Ny kommunaldirektør ansat i Assens Kommune

Ledelse

21/4/15 8:15

Assens Kommune

42-årige Finn G. Johansen bliver Assens Kommunes nye kommunaldirektør. En stilling, han tiltræder den 1. marts 2015.

Det var et enigt Byråd, der besluttede, at Finn G. Johansen bliver øverste ansvarlig for kommunens godt 3200 ansatte og  dermed kommer til at stå i spidsen for Assens Kommune.

Finn G. Johansen kommer fra en stilling som vicekommunaldirektør i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han er oprindeligt kontoruddannet og har desuden HD i organisation samt en master i offentlig ledelse.

Finn G. Johansen har mange års kommunal ledererfaring bl.a. som plan- og udviklingschef samt strategi- og organisationschef. Desuden har han ad flere omgange været vicekommunaldirektør først i den gamle Ryslinge Kommune og siden 2010 i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Jeg er sikker på, at vi med Finn G. Johansens rolige, kompetente og grundige tilgang til tingene får en stærk og dynamisk kommunaldirektør, der på kvalificeret vis sikrer den nødvendige fremdrift og forsatte udvikling i Assens Kommune, siger borgmester Søren Steen Andersen og fortsætter:

- Finn kommer fra en kommune, der står med mange af de samme udfordringer som vores. Han er derfor allerede sporet ind på de dagsordener, der gør sig gældende i Assens Kommune, hvilket er en stor fordel.

Søren Steen Andersen pointerer, at Byrådet har sat kursen med Vision 2018 og Vilje til vækst, hvor målet er øget bosætning, flere arbejdspladser og fokus på det aktive medborgerskab og involvering af borgerne.

- En dagsorden, jeg er sikker på, at Finn på meget kompetent vis vil følge til dørs og sørge for bliver udmøntet. Jeg ser derfor ligesom resten af Byrådet frem til at skulle samarbejde med Finn.

Glæder sig til start

Finn G. Johansen glæder sig til at skulle starte på sit nye job som kommunaldirektør.

- Jeg synes, at Assens Kommune har masser af potentiale og udviklingsmuligheder, og jeg tror, at de kommende år vil bringe endnu flere. Jeg glæder mig derfor til at være med til at videreudvikle kommunen med fokus på, at der skabes nye arbejdspladser samt manifestere kommunen som et attraktivt bosætningsområde og en god kommune at bo i, siger Finn G. Johansen.

Han peger på, at der med Vision 2018 er lavet en stærk satsning og støbt et rigtig godt fundament for de kommende års udvikling og indsatser både internt i organisationen i forhold til de organisationsændringer, der er foretaget, samt eksternt i forhold til tiltag, der skal understøtte øget bosætning og erhvervsliv.

Finn G. Johansen pointerer samtidig, at han er meget optaget af, hvordan samspillet med borgerne kan udvikles, herunder hvordan borgerne kan involveres så tidligt som muligt i processer.

- Lige nu glæder jeg mig mest til bare at komme i gang. Og så glæder jeg mig naturligvis rigtig meget til at møde både medarbejdere og lederkolleger samt øvrige samarbejdspartnere og at lære dem bedre at kende, siger Finn G. Johansen.

Finn G. Johansen er gift og bosiddende på Tåsinge med sin kone og deres søn på 4 år.

Generationsskifte

Med ansættelsen af Finn G. Johansen som kommunaldirektør, er generationsskiftet i Assens Kommunes direktion fuldendt. Tidligere på året blev Rikke Berg ansat som Innovations- og Netværksdirektør og Henrik Juul Kjær ansat som Velfærdsdirektør. Det skete som en del af en større organisatorisk ændring i kommunen.

Rikke Berg, Innovations- og Netværksdirektør, er p.t. stedfortrædende kommunaldirektør. Efter planen konstitueres hun som kommunaldirektør på byrådsmødet i januar, indtil Finn G. Johansen tiltræder den 1. marts.

Der var 6 ansøgere til stillingen som kommunaldirektør.

Yderligere oplysninger

Borgmester Søren Steen Andersen, tlf. 64747372 / 29379065, e-mail: [email protected] eller Finn G. Johansen, tlf. 72531013, e-mail: [email protected]

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.